Left Right
scrollTop top

4 manieren waarop je volgens de Japanners echt gelukkig wordt


4 manieren waarop je volgens de Japanners echt gelukkig wordt

2015 is in Japan het jaar van het schaap. Een gelukkig jaar dus voor alle mensen die geboren zijn in 2003, 1991, 1979, 1967,… . Pech voor alle andere dieren onder ons. Maar misschien kan je zelf wel wat geluk afdwingen. En dat helemaal in Japan style.

Waterzuivering  

Toegegeven, dit ritueel hoor je eigenlijk in Japan te doen. Maar wie niet waagt, niet wint. Aan de vele tempels in Japan kan je jezelf reinigen met water. Even je hoofd onder water steken zal wel niet helpen, voor geluk moet je net dat ietsje meer doen.

Eerst laat je water over je linkerhand lopen, vervolgens je rechterhand, daarna reinig je je mond door wat water op terug je linkerhand te doen en het laatste beetje water dat in je lepel overschiet laat je lopen over je rechterpols.

Wat levert dat nu op? Wel naast natte handen ben je volgens de Japanners ook gezuiverd van al je zonden en het zou geluk brengen.

Vossen

Geen fan van water? Wel, dan kan je ook nog altijd een vos kopen. Een echte vos kopen zal moeilijk zijn maar met een tekening van een vos, of een pluche beest zou het ook moeten werken.Volgens de Japanners is de vos de boodschapper van de shinto god van de rijst, Inari.

Om te vragen voor wat geluk, rijkdom,… kopen de Japanners daarom een sleutelhanger van een vos of schrijven ze hun wens op een kaart met het gezicht van de vos erop. Zie het als de Japanse versie van de konijnenpoot. Al is het iets diervriendelijker.

Wierook

Geen vos kunnen vinden? Probeer dan wierook. Aan zowat elke Japanse tempel zie je vaak Japanners voor een pot met wierookstokjes hevig met hun handen zwaaien. Nee, het is geen nieuwe manier van bidden maar wel een poging om wierook over hun heen te laten lopen.

Dit zou geluk brengen en al je wensen zouden uitkomen. Probeer het gerust thuis. Plunder de winkels voor je wierookstokjes en begin hevig te bewegen. Let wel op dat je tijdens dat de wierook over je gaat niet vergeet je wens te doen. De goden kunnen nog geen gedachten lezen.

Kat

Als deze middelen je toch geen gelukkig jaar brengen dan kan je nog altijd een gelukskat kopen. Deze kan je in heel wat Aziatische winkels vinden. Of vraag er 1 in een Chinees of Japans restaurant. Zij hebben er vaak in overvloed.

Of koop gewoon een echte kat. Je hebt er nog vriendschap van ook en de wekelijkse dode muizen voor de deur.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…