Left Right
scrollTop top

6 dingen die je absoluut niet mag doen tijdens een eerste date


6 dingen die je absoluut niet mag doen tijdens een eerste date

Daten, het kan zalig zijn, maar heel vaak ook op een sisser uitdraaien. Vitaya start vandaag met een nieuw programma, Smakelijk Daten, waarin vrijgezellen worden samengebracht in de hoop hun droomdate te vinden. Dit zijn volgens het programma alvast zes dingen die je absoluut niet mag doen tijdens die eerste date.

1. Je GSM op tafel leggen

Je GSM hoort de hele date in je tas of zak zitten. Niet alleen omdat het gigantisch asociaal is om de hele tijd je sms’en te zitten checken. Maar ook uit respect voor de andere persoon. Je geeft je date het signaal dat ze niet interessant genoeg zijn om je aandacht te houden.

2. Jezelf anders voordoen

Wees jezelf! Trek geen kleding aan die je anders niet zou dragen, smeer geen extra laag make-up op je gezicht en vijns zeker geen interesse in onderwerpen waar je eigenlijk niet om geeft. Je wilt dat jouw date je leuk gaat vinden om wie je bent. Niet om wie je faket te zijn.

3. Over zware onderwerpen praten

Een eerste date is geen moment om je politieke voorkeur, geloofsovertuigingen en relatiegeschiedenis te bespreken. Kijk eerst of jullie elkaar überhaupt leuk vinden en hou die zware gesprekken voor de toekomst.

4. Ervan uitgaan dat je date zal betalen

wendyvazzy.com

Betaal jouw deel van de rekening. Dit geeft aan dat je zelfstandig bent en voor jezelf kan zorgen. Wanneer je dat er dan toch absoluut op staat om de volledige rekening te betalen mag je natuurlijk toestemmen. Maar laat het dan wel duidelijk zijn jij hem/haar niets meer verplicht bent.

5. Afspreken bij iemand thuis

De eerste date hoort op een neutrale locatie door te gaan. Bij iemand thuis afspreken zorgt voor een onevenwicht in de machtsituatie. Het is niet alleen enorm riskant. De gastheer/vrouw zal zich altijd meer op zijn/haar gemak voelen dan de gast. Op een eerste date hoor je je allebei even ongemakkelijk te voelen.

6. Je date je thuis laten oppikken

Laat je date je niet oppikken onderweg. Wanneer je date gigantisch misloopt wil je niet nog 15 minuten ongemakkelijk met de andere in de wagen doorbrengen. Achteraf hoef je je ook niet verplicht te voelen tot een intiem afscheid aan je voordeur.

Smakelijk Daten – Iedere maandag en woensdag om 20:35 uur op Vitaya


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…