6 simpele trucjes om de levensduur van je batterij tijdens Pokémon Go te verlengen

Je zal het intussen wel al gemerkt hebben: Pokémon Go is weer een zware dobber voor de batterij van je smartphone. En niets is zo hatelijk als een jachtpartij te moeten staken omdat je batterij plat is. Gelukkig bestaan er wel wat manieren om de levensduur van je batterij te verlengen, zodat je minder snel in de problemen komt.

1. Zet ‘Augmented Reality’ uit

@CatchthemalI/Twitter; @PokeWire/Twitter

Dit neemt één van de leukste aspecten van Pokémon Go weg, dus kies deze optie vooral als je weet dat je je toestel niet snel zult kunnen opladen. De feature ‘Augmented Reality’ houdt in dat je Pokémons in de realiteit, dus in je onmiddellijke omgeving kunt zien via je gsm. Maar daarvoor wordt de camera van je toestel ingeschakeld, en we weten allemaal dat die camera één van de meest energiezuipende applicaties van smartphones is.

Het heeft nog een ander voordeel om AR uit te schakelen, want de achtergrond wordt dan eenvoudiger, waardoor Pokémons in het centrum van je beeld blijven, terwijl je met je camera naar alle kanten moet richten om hem in het vizier te krijgen. Je kan AR uitschakelen door op de knop in de rechterbovenhoek te klikken wanneer je een Pokémon ziet.

2. Zet de spaarstand van de app aan

Pokémon Go heeft een eigen spaarstand die je kunt instellen. Je klikt hiervoor op de Pokébal en dan op ‘instellingen’. Daar kan je de spaarstand aanvinken. Het is best handig wanneer je buiten op jacht bent. Het scherm van je smartphone schakelt zich uit wanneer je je toestel naar beneden richt. Maar van zodra er een Pokémon in de buurt is, gaat je gsm wel vibreren. Ook wel een stuk veiliger als je de straat over steekt dus, aangezien je niet constant naar je scherm hoeft te kijken.

3. Zet de spaarstand van je smartphone aan

Dit doe je misschien al automatisch door de vele andere apps die je batterij plunderen, maar je kan ook de spaarstand van je toestel inschakelen. Op een iPhone ga je daarvoor naar ‘instellingen’, dan ‘batterij’ en tot slot ‘lage energiestand’. Op Android is dat eveneens ‘instellingen’, gevolgd door ‘batterij’.

Maar let wel op, want deze spaarstand heeft een nadeel voor Pokémon Go. De app maakt immers gebruik van de gps van je smartphone en die biedt dan minder mogelijkheden aan. Zo zal je gegarandeerd minder PokéStops en zelfs minder Pokémon tegenkomen. Als dat nu al het geval is, dan ligt het dus misschien aan het feit dat je de stand hebt ingeschakeld.

4. Verminder de helderheid van je scherm

Getty Images

Dit is de meest logische tip van allemaal. Je batterij zal altijd langer meegaan als je de helderheid van je scherm zo laag mogelijk zet. Maar andermaal is er wel een nadeel voor Pokémon Go waar je rekening mee moet houden. Stel dat je in zonlicht op jacht bent, dan ga je veel minder goed kunnen zien wat er gebeurt. Afwegen is dus de boodschap.

5. Zet muziek, geluidseffecten en de trilfunctie uit

Hoe minder je toestel moet doen, des te meer batterij je spaart. Pokémon Go start met muziek zoals in een Nintendo-game, maar die heb je niet nodig. Vooral op straat ga je daar toch geen gebruik van maken. Ook geluidseffecten kunnen vreemd overkomen, dus zet die ook maar uit. En dan is er nog de trilfunctie. Je toestel vibreert als er een Pokémon in de buurt is. Heb je dat niet nodig, zet dan maar uit. Maar als je de tip 2 volgt, dan kan de trilfunctie wel handig zijn.

6. Als je de wanhoop nabij bent, gebruik je een externe batterij

Getty Images

En als dat nog niet genoeg is, dan heb je een groot probleem. Maar we begrijpen het wel, dus een laatste optie is om een externe batterij op je smartphone aan te sluiten. Zo kan je nog heel wat uren langer op Pokémons jagen. Gotta catch ‘em all!

(Bron: Mashable)
Meer
Lees meer...