9 handige dingen waarvan je misschien niet wist dat je ze met WhatsApp kunt doen

9 handige dingen waarvan je misschien niet wist dat je ze met WhatsApp kunt doen

WhatsApp is één van de populairste apps om berichten te sturen, maar toch zitten er nog veel opties in verstopt waarvan niet iedereen weet dat ze bestaan. Hier zijn er negen die je absoluut moet kennen en gebruiken.

1. Zie hoeveel berichten je al gestuurd en ontvangen hebt

newsmonkey

Tenzij je natuurlijk niet wil zien hoe verslaafd je bent aan de sociale media kan je het exacte aantal berichten zien dat je met de app al hebt verstuurd. Ga naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Account’ en vervolgens naar ‘Netwerkverbruik’. Nu zie je alle statistieken van je activiteiten op WhatsApp. Wij hebben dit getest op een Samsung, maar Apple-gebruikers zouden mogelijk ook kunnen zien hoeveel berichten ze met individuele contacten hebben gedeeld.

2. Zet groepchats stil

newsmonkey

Als je in verschillende groepchats zit, gaat dat na een tijdje wel vervelen. Zeker als het om een grote groep gaat, waar vaak veel in wordt gezegd dat je eigenlijk niet interesseert. Je kan de groep natuurlijk gewoon verlaten, maar er bestaan ook minder drastische methoden. Een chat heeft namelijk een ‘mute’-knop. Klik op de groep, en selecteer dan de optie waarmee je de groep het zwijgen oplegt. Je zal wel moeten kiezen hoe lang je er niets meer van wil horen: 8 uur, een week of meteen een heel jaar.

3. Zorg ervoor dat anderen niet zien wanneer je laatst online was

newsmonkey

WhatsApp laat anderen onder je naam altijd weten wanneer je de laatste keer online was. Maar je kan dit ook gewoon uitschakelen. Ga naar ‘Instellingen’, dan ‘Account’ en vervolgens ‘Privacy’. Nu moet je de optie ‘Laatst Gezien’ zien staan. Je kan nog kiezen of je deze informatie enkel met je contacten of gewoon met niemand deelt. Het mes snijdt wel langs twee kanten, want jij kan ook niet meer zien wanneer anderen de laatste keer online waren.

4. Verander je WhatsApp-nummer wanneer je ander telefoonnummer hebt

newsmonkey

Vaak komt je nummer op WhatsApp niet overeen met je telefoonnummer. Dat komt omdat de app niet gelinkt is aan je eigenlijke nummer. Enkel het eerste nummer dat je ingeeft en dat blijft je dan volgen naar je volgende telefoon. Dat kan soms een beetje verwarrend zijn voor je contacten. Om dit aan te passen ga je naar ‘Instellingen’, dan ‘Account’ en tot slot ‘Verander nummer’. Vanaf hier moet je de stappen volgen.

5. Pas de melding aan per groep

newsmonkey

Je hoeft een groep niet noodzakelijk stil te zetten. Je kan er ook een geluid aanhangen, waardoor je al op voorhand weet dat het al dan niet de moeite loont om te kijken. Zo weet je meteen of het om een bericht in een belangrijke groep gaat of niet. Klik op de groep en ga afhankelijk van je toestel naar ‘Groepsinformatie’ of ‘Aangepaste meldingen’. Nu kan je uit de beschikbare geluiden van je smartphone kiezen.

6. Stop het automatisch opslaan van foto’s

Business Insider

Wanneer vrienden je foto’s sturen via WhatsApp, of wanneer je dat zelf doet, worden de beelden opgeslagen in je galerij. En dat kan na een tijdje flink wat opslagruimte innemen. Je kan de foto’s natuurlijk gaan verwijderen, maar je kan ook vermijden dat je toestel alles bijhoudt. Ga hiervoor naar de instellingen van je smartphone en zet het automatisch saven van foto’s voor WhatsApp uit. Je kan dit meteen ook voor andere apps doen.

7. Zie wanneer iemand je bericht gelezen heeft

newsmonkey

Dit ken je waarschijnlijk al wel: één vogeltje naast je bericht betekent dat het verstuurd is, twee grijze vogeltjes dat het is aangekomen, en twee blauwe vogeltjes zeggen dat je contact het bericht heeft gelezen. Maar je kan ook in groepchats zien wie je bericht al heeft gelezen. Bij iOS sleep je het bericht naar links. Bij Android houd je het bericht even ingedrukt en klik je op het informatie-icoontje dat bovenaan verschijnt.

8. Maar je kan ook vermijden dat anderen zien of je een bericht hebt gelezen

newsmonkey

Misschien ben je iemand die zelden meteen antwoordt, waardoor anderen je wel eens onbeleefd kunnen vinden. Je kan er ook voor zorgen dat je contacten niet zien of je een bericht al dan niet hebt gelezen. Ga naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Account’ en vervolgens ‘Privacy’. Als je de optie ‘Leesbewijzen’ uitschakelt, zijn je leesactiviteiten onzichtbaar. Maar andermaal ga je dan op jouw beurt niet meer kunnen zien of anderen je bericht hebben gelezen.

9. Je kan ook via je PC op WhatsApp

newsmonkey

Er bestaat ook een webversie van WhatsApp, die vooral meer professionele gebruikers al zullen kennen. Uiteraard zien we WhatsApp nog altijd als een soort sms-dienst via het internet. Maar als je toch op je PC je berichten wil beheren, dan ga je naar web.whatsapp.com, je scant de QR-code met de app op je smartphone en je wordt automatisch ingelogd. Kan bijvoorbeeld handig zijn op het werk, zo ziet je baas niet dat je veel met je smartphone aan het spelen bent.

(Bron: Business Insider)

Gesponsorde artikelen