Amerikanen willen ‘Black Lives Matter’-tekening overschilderen maar poging mislukt

Black lives matter
Isopix

Sinds enkele weken staat er in verschillende straten in de Verenigde Staten de boodschap “Black Lives Matter” te lezen in gigantische gele letters. De schilderingen werden aangebracht in de nasleep van de protesten tegen racisme en politiegeweld. Maar niet iedereen is even tevreden met de letters.

De woorden op 16th Street, de straat die richting het Witte Huis loopt, werden goedgekeurd door burgemeester Muriel Bowser, die er zelfs nog een schepje bovenop deed en de plaats hernoemde tot “Black Lives Matter Plaza”. Maar later doken er ook op andere plaatsten gelijkaardige letters op. Twee Amerikanen, die door de mensen online al snel “Karen” en “Chad” genoemd werden, waren geen fan van de gele letters in CaliforniĆ«. Dus beslisten ze om de letters te overschilderen. Maar dat liep niet helemaal volgens plan.

Te weinig zwarte verf

Het duo trok met een emmertje zwarte verf naar Martinez in CaliforniĆ« om de letters te overschilderen. Daarbij schilderde de vrouw van het gezelschap over de letters. Terwijl de man een monoloog opvoerde. Zo zei hij onder andere: “Racisme is een leugen”, “All lives matter” en vond hij dat de letters juist racisme waren.

Maar waar het duo niet aan gedacht had, was dat de straat niet zwart is, maar grijs. Door de letters dus te overschilderen met zwarte verf, verdween de boodschap niet, maar kreeg ze gewoon een ander kleurtje.

Enkele uren later verschenen er ook al nieuwe beelden van de “Black lives matter”-schildering in CaliforniĆ«. Op die beelden zijn alle letters weer geel geschilderd en kan je ook zien dat “Karen” en “Chad” het uiteindelijk niet zo ver geschopt hebben met hun potje verf. Zo is er duidelijk te zien dat er een paar strepen zwarte verf rond de letters ‘B’ en ‘L’ staan, maar de rest bleef onaangeroerd. Het is niet duidelijk of ze vroegtijdig werden gestopt of dat het duo te weinig verf had om hun werkje af te maken.

Gesponsorde artikelen