Ariana Grande reageert op beschuldigingen van rapper 6ix9ine over fraude

Enkele weken geleden brachten Ariana Grande en Justin Bieber samen het nummer Stuck With U uit. Het werd meteen een gigantische hit en kroop wereldwijd de hitlijsten binnen. Maar nu beschuldigt rapper 6ix9ine het duo ervan de nummer 1-positie op Billboard gekocht te hebben. Ariana Grande verdedigt zichzelf op Instagram.

Stuck With U is dé lockdown-hit van het moment en kwam in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst in Amerika, binnen op nummer één. En daar was iemand niet zo blij mee. Rapper 6ix9ine zijn recentste hit staat momenteel op nummer 3 en beschuldigt Grande en Bieber ervan de eerste plaats te hebben gekocht.

https://www.instagram.com/p/CAVoH8SDyAx/

“Billboard is a lie”

6ix9ine legt op Instagram uit hoe Stuck With U door fraude op nummer 1 kwam: “Ik wil dat de wereld weet dat Billboard een leugen is. Je kan een nummer één hit kopen. We hebben een onderzoekje gedaan en hebben ontdekt dat ze 30.000 exemplaren van Stuck With U gekocht hebben met zes kredietkaarten. Leg me dat eens uit?”. Hij vertelt ook dat zijn recentste nummer GOOBA eigenlijk veel hoger in de lijst moest staan. Het nummer zou ongeveer 50 miljoen streams gehaald hebben, maar volgens de telling op Billboard waren het er maar 31 miljoen. “Ik had de grootste plaat”, liet de rapper nog weten.

Reacties

Ariana Grande reageerde op de beschuldigingen van 6ix9ine in een post op Instagram: “Aan degene die niet blij is met zijn plaats in de lijst deze week, en hard zijn best doet om hardwerkende vrouwen (en alleen de vrouwen…) onderuit te halen, wil ik vragen zich wat nederiger op te stellen. Wees dankbaar dat je op de lijst staat, dat er mensen zijn die naar je muziek willen luisteren. Dat is een bevoorrechte positie.”

“Gefeliciteerd aan al mijn getalenteerde collega’s in de top tien deze week. Zelfs nummer 3”, eindigde de zangeres haar bericht op Instagram. Ook Justin Bieber mengde zich in de discussie. Hij liet weten dat wanneer er over Ariana Grande wordt gesproken, ze hem ook erbij moeten betrekken, want het gaat ook over zijn nummer.

Ook Billboard zelf publiceerde een verklaring over de gebeurtenissen op zijn website. Het aantal streams van de YouTube-video die 6ix9ine aanhaalt, is een globaal cijfer. Maar in de Hot 100 worden alleen de streams vanuit de Verenigde Staten meegeteld.

Bekijk hieronder de reactie van Ariana Grande:

https://www.instagram.com/p/CAV170sFE_P/
Meer
Lees meer...