Bart Tommelein volgt Annemie Turtelboom op als Vlaams minister

Bart Tommelein volgt Annemie Turtelboom op als Vlaams minister

Bart Tommelein volgt Annemie Turtelboom op als Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie. Dat hebben verschillende bronnen bevestigd aan onze redactie. Europees parlementslid Philippe De Backer volgt hem op in de federale regering.

Het partijbestuur van Open Vld zit momenteel samen om een opvolger voor Annemie Turtelboom, die vanmiddag ontslag nam uit de Vlaamse regering, aan te duiden. Die wordt straks dan officieel bekendgemaakt. Maar aan onze redactie hebben bronnen bevestigd dat het Bart Tommelein wordt.

Tommelein is de logische keuze om Turtelboom op te volgen. Federaal heeft de Oostendenaar goed gescoord met zijn dossiers en in de vorige legislatuur was hij fractieleider in ’t Vlaams parlement. In 2014 stond hij trouwens in pole position om viceminister-president te worden. Tommelein wordt opgevolgd als Staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee door Europees parlementslid en Antwerpenaar Philippe De Backer.

Annemie Turtelboom nam vanmiddag ontslag uit de Vlaamse regering. Naar eigen zeggen omdat het debat (“de strijd”) rond de energieheffing, de Turteltaks, te gepersonaliseerd was geworden en er binnenkort in dat dossier een nieuwe belangrijke beslissing moet worden genomen over een biomassacentrale in Gent.

Gesponsorde artikelen