Left Right
scrollTop top

Bill Gates zegt dat de meeste coronatests ‘complete verspilling’ zijn omdat resultaten te traag terugkomen


Bill Gates
© (EPA)

In een interview met CNBC trekt Bill Gates de doeltreffendheid van coronatesten sterk in twijfel. De miljardair zegt dat de testresultaten sneller moeten worden bekendgemaakt zodat de geteste persoon minder kans loopt anderen te besmetten.

“Je zou iemand niet mogen vergoeden voor een test waarvan de resultaten langer dan 48 uur op zich laten wachten”, zei de voormalige CEO van Microsoft. “Zo’n test is een complete verspilling. Van al die testen die we uitvoeren zijn de meeste een verspilling.” Hij noemde het “krankzinnig” dat sommige mensen betalen voor een test en pas drie dagen tot een week later hun resultaten krijgen. Gates vindt dat mensen hun resultaten sneller moeten ontvangen zodat ze hun “gedrag kunnen aanpassen om geen andere personen te besmetten”.

Veel tests maar lange wachttijden

De Verenigde Staten gingen pas laat over tot de massale invoering van coronatesten. Op 28 juli werden er 733.243 coronatesten uitgevoerd. Dat is bijna drie keer zo veel als het aantal tests dat eind april werd uitgevoerd, volgens de cijfers van het Covid Tracking Project.

Deskundigen zeggen dat de lange wachttijden er nu voor zorgen dat het land de uitbraak van het virus maar niet onder controle krijgt. Admiraal Brett Giroir, assistent-secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, zegt het eens te zijn met Bill Gates. “Ik zeg al langer dat we pas tevreden zullen zijn als de wachttijden minder dan 24 uur bedragen. Ik zou blij zijn als we overal sneltesten kunnen invoeren. We doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen”, vertelde hij aan CNN.

Bill Gates doneerde al honderden miljoenen dollars aan vaccinonderzoek voor Covid-19 via de Bill and Melinda Gates Foundation.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.641.073
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755