Left Right
scrollTop top

Rode Duivel Brandon Mechele test positief en moet Belgische selectie verlaten


Brandon Mechele Corona
© Mechele tijdens de Champions League in 2018 – Isopix

Brandon Mechele was een opvallende afwezige op de laatste training van de Rode Duivels voor de wedstrijd tegen IJsland vanavond. Ondertussen is gebleken waarom: de verdediger van Club Brugge legde afgelopen zondag een positieve coronatest af en moest de nationale selectie onmiddellijk verlaten.

De voorbije dagen is het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in ons land opnieuw aan het stijgen. En ook de sportwereld blijft niet gespaard. Zo is gisteravond laat gebleken waarom Club Brugge-verdediger Brandon Mechele gisteren niet meetrainde met de Rode Duivels: hij heeft een positieve test afgelegd.

Minstens een week quarantaine

Dat er iets niet pluis was, was duidelijk. Ons nationaal voetbalelftal trainde gisteravond namelijk voor de laatste keer voor het vanavond z’n tweede interland speelt, tegen IJsland. En da’s uiteraard een training die je niet zomaar mist.

Ondertussen hebben zowel de Rode Duivels als Club Brugge officieel bekendgemaakt dat Mechele positief heeft getest op het nieuwe coronavirus. Hij moet nu minstens een week in quarantaine, en heeft dus de Belgische selectie moeten verlaten.

Dat wil zeggen dat Brandon Mechele de interland tegen IJsland van vanavond mist, en de wedstrijd van Club Brugge tegen Waasland-Beveren van komende zaterdag.

Voorzichtiger zijn

“We betreuren dit ten zeerste en wensen te benadrukken dat alle Club-spelers een negatieve test hadden afgelegd alvorens ze naar de nationale ploeg vertrokken”, heeft Club Brugge laten weten. Dat was ook nodig, want de Rode Duivels komen natuurlijk met elkaar in contact.

“Hij heeft contact gehad met de spelers. Ze hebben samen op de bus gezeten en samen in het vliegtuig. Het enige wat we nu kunnen doen, is nog voorzichtiger zijn”, vertelde KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock aan de redactie van Sporza.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810