Left Right
scrollTop top

Jupiler Pro League: Club Brugge kampioen, Waasland-Beveren degradeert


Jupiler Pro League: Club Brugge kampioen, Waasland-Beveren degradeert
© EPA

Op de Algemene Vergadering van de Jupiler Pro League is Club Brugge tot kampioen uitgeroepen, Waasland-Beveren degradeert. Tijdens het volgende seizoen telt klasse 1A zestien clubs, zij zullen afgeslankte play-offs spelen.

EPA

Op 2 april liet de Raad van Bestuur van de Pro League al weten het huidige voetbalseizoen te willen beëindigen na 29 speeldagen. Na heel wat omwegen stemde de Algemene Vergadering met die regeling in. Dat meldt onder meer Sporza.

Club Brugge is uitgeroepen tot de landskampioen van het seizoen 2019-2020. Het is de zestiende keer in de geschiedenis dat Club Brugge met die titel aan de haal gaat. Na de 29 speeldagen had Club een voorsprong van maar liefst 15 punten op de eerste achtervolger AA Gent.

Degradatie voor Waasland-Beveren

Waasland-Beveren daarentegen stond na 29 speeldagen op de laatste plaats in het klassement. De club degradeert dan ook en verdwijnt uit de klasse 1A.

Tijdens het volgend seizoen zal 1A zestien clubs tellen. Er zal eenmalig een afgeslankte versie van de play-offs ingevoerd worden. De nummers 1 tot en met 4 van de reguliere competitie zullen in de Champions Play-offs strijden voor de titel en de Europese plaatsen. Ook de nummers 5 tot en met 8 kunnen in hun play-offs nog een Europese plaats bemachtigen.

Promotie

Heel wat voetbalfans willen nu weten welke club de plaats van Waasland-Beveren mag innemen in de klasse 1A.

OH Leuven en Beerschot worden aangespoord om de return in hun promotiefinale toch nog te spelen. Dat zou nog moeten gebeuren voor het volgende seizoen dat van start gaat op 7 augustus. Als dat niet lukt, gaat de positie naar Westerlo. Die club staat op nummer 1 in de rangschikking van de reguliere competitie.

Klasse 1B

Ook klasse 1B zal tijdens het volgend seizoen bestaan uit acht clubs. OH Leuven, Beerschot of Westerlo promoveert, maar twee van die drie clubs blijven in de klasse 1B. De clubs Lommel, Union, Deinze, RWDM, Seraing en degradant Waasland-Beveren vervoegen deze klasse.

De acht clubs zullen het vier keer tegen elkaar opnemen. De periodekampioenen en promotiefinale worden geschrapt. De kampioen na de reguliere competitie zal volgend jaar promoveren. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737