Burning hair! Dit oude trucje om van je gespleten puntjes af te komen is helemaal terug

Ok, we geven direct toe, er zijn veel grotere problemen in de wereld. Maar is het niet frustrerend om een haarbos vol gespleten punten te hebben? Normaal gesproken is het dan tijd voor een knipbeurt, maar op Instagram is nu een andere methode trending om aan die dode mus op je hoofd voor eens en voor altijd een einde te maken. En die methode is: verbranden. Ok, officieel noemt het Velaterapia.

En nee, dat betekent niet dat je je hoofd direct in de fik moet steken. Hoe het dan wel werkt? Je pakt een pluk haar en draait die zo strak mogelijk rond, tot je daar alleen nog dode puntjes uit ziet steken. En dan … pak je dus een brandende kaars, jawel, en haalt de rondgedraaide pluk haar door de vlam. De bedoeling is dat dan alleen de dode haarpuntjes eraf branden.

Nieuw is deze methode alleszins niet. In de jaren 60 staken in Brazilië vrouwen massaal hun dode haarpunten in brandende kaarsen. En nu wordt deze methode langzaam mainstream via Instagram en andere sociale media. Zelfs sterren wagen zich eraan.

Niemand minder dan Victoria Secret-model Alessandra Ambrosia post hoe ze haar haarpuntjes in een brandende kaars steekt:

De methode lijkt wel effectief te zijn, wat een verschil!!!

Toch is er een groot risico: houd je de pluk haar een fractie van een seconde te lang in de vlam dan verbrandt de rest …

Hier zie je een filmpje met instructies hoe het moet

Meer
Lees meer...