Busje rijdt in op mensen in Barcelona: 13 doden en meer dan 100 gewonden, aanslag opgeëist door IS

Busje rijdt in op mensen in Barcelona: 13 doden en meer dan 100 gewonden, aanslag opgeëist door IS

In Barcelona is een voertuig ingereden op een grote groep mensen. Daarbij zijn 13 personen overleden en raakten meer dan 100 mensen gewond. Sommigen onder hen zouden er ernstig aan toe zijn. Het incident gebeurde op de bekende Ramblas. Er werden twee mannen gearresteerd, maar de bestuurder van het busje is nog op vrije voeten.

Volgens de politie van Barcelona is een busje ingereden op een groep mensen op de bekende straat. Het busje is honderden meters ver gereden en heeft onderweg talloze mensen onderschept. De politie behandelt de zaak als een terreuraanslag en heeft de straat afgezet en geëvacueerd.

De Ramblas is de meest toeristische straat van Barcelona. Er zijn talloze winkels en restaurantjes in de straat en er is een brede voetgangersweg in het midden van de straat.

Voertuig onderschept

Na de aanslag vluchtte de dader te voet. De man zou een busje gehuurd hebben in de stad Santa Perpetua de la Mogoda en is nog op vrije voeten.

Er werden nog twee andere arrestaties verricht, maar voorlopig is het nog onduidelijk over wie het gaat en wat hun aandeel is in de aanslag.

Opgesloten in winkels en restaurants

Veel mensen waren nog aan het winkelen of eten op de Ramblas op het moment van het incident. Winkels en restaurants sloten snel hun deuren met bezoekers nog in het gebouw. Het was onduidelijk voor veel mensen wat er aan de hand was.

Ondertussen rijden veel taxi’s in de buurt van de Ramblas gratis rond om gestrande mensen naar hun hotel of een andere veilige plaats te brengen.

De Spaanse politie bevestigt dat er ondertussen 13 doden en meer dan 100 gewonden zijn. Dat bevestigt Joaquim Forn, de minister van Binnenlandse Zaken van Catalonië. Het is volgens hem moeilijk om een exact cijfer op de gewonden te kleven, omdat veel slachtoffers direct naar ziekenhuizen zijn overgebracht.

Onder de slachtoffers is ook één Belg, zo bevestigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Het gaat om een Vlaamse vrouw.

De eerste beelden van een afgesloten Ramblas

Dit is mogelijks het busje waarmee de aanslag werd gepleegd

De hulpdiensten waren snel ter plaatse

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen gewond raakten

Gesponsorde artikelen