Coronacijfers: Aantal besmettingen stijgt met amper 1 procent, wel stijging in aantal doden

De stijging in het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft stagneren. Zo was de stijging in de laatste zeven dagen (van 6 tot 12 augustus) amper 1 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen. Er is wel een forse stijging in het gemiddeld aantal doden per dag.

Uit de nieuwste cijfers van Sciensano blijkt dat de tweede golf in het aantal besmettingen met het coronavirus verder aan het stabiliseren is. Zo was er nog amper een stijging te merken vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen.

Gemiddeld 588 nieuwe besmettingen per dag

Tussen 6 en 12 augustus werden er dagelijks gemiddeld 588,3 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Daarbij gaat het om een stijging met amper 1 procent vergeleken bij de laatste periode van zeven dagen.

Het laatste bekende dagcijfer is dat van woensdag 12 augustus, toen werden er 582 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De cijfers van de daarop volgende dagen zullen de komende dagen nog bijgesteld worden.

Gemiddeld aantal overlijdens per dag stijgt wel

Het gemiddelde aantal overlijdens is wel fors toegenomen. Het gaat nu om gemiddeld 7,3 overlijdens per dag, 104 procent meer dan in de laatste periode van zeven dagen. Dat was te verwachten aangezien mensen eerst een lange periode ziek zijn voor ze overlijden aan het Covid-19.

Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames ligt nu op 33,6 per dag. In totaal liggen er op dit moment 309 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat is er eentje minder dan gisteren. 82 patiënten verblijven op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er twee meer dan gisteren.

WHO: “Hoogste dagcijfer”

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO laat weten dat er in de afgelopen 294.237 nieuwe besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld. Dat is het hoogste dagcijfer sinds het begin van de coronacrisis. Het vorige record werd gemeten op 31 juli, het ging toen om zo’n 292.000 nieuwe besmettingen.

Het hoogste aantal nieuwe besmettingen werd gemeld in de Verenigde Staten, Brazilië en India. In totaal liepen al meer dan 21 miljoen mensen een besmetting met het coronavirus op. 

Meer
Lees meer...