Left Right
scrollTop top

Coronacrisis: Google Maps toont vanaf nu waar je in de buurt eten kan afhalen of laten bezorgen


Google Maps, bezorging, afhalen
© Pexels

We zitten al een tijdje opgesloten in ons “kot”. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er veel maatregelen genomen. Een belangrijke was de sluiting van alle horecazaken. Een spijtige zaak, maar wel eentje die van groot belang is. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op Google en z’n handige uitvindingen om ons buikje toch te vullen met lekker eten.

Eenmaal de lockdown voorbij is, zullen velen waarschijnlijk hetzelfde doen. Shoppen, uitgaan, een terrasje doen of eens goed gaan eten. Kortom alles wat nu even on hold staat. Maar gelukkig is het laatste nog altijd voor een stukje mogelijk. Lang leve afhaalrestaurants en thuisbezorging!

Google Maps

Op Google Maps vind je gigantisch veel. Soms misschien wat te veel, want zo vond iemand een vermiste man na 22 jaar per toeval terug door Maps. Maar er is geen ontkennen aan: het is een ongelofelijk handige app. Zo kan je sinds kort je favoriete Spotify-playlist gewoon beluisteren wanneer je op de baan bent met Maps. Maar ook voegde Google onlangs een snelheidslimiet toe. Iets wat natuurlijk wel handig is voor een navigatie-app.

Maar wat Google Maps nu heeft toegevoegd is in onze huidige coronasituatie waarschijnlijk nog het interessantst. Sinds deze week toont de app alle restaurants in de buurt waar je gerechten kan afhalen of laten bezorgen. Ook al zijn de horecazaken gesloten, toch blijven veel restaurants nog open om maaltijden mee te nemen of af te leveren. Met Google Maps vind je dus makkelijk een overzichtje van alle dichtstbijzijnde zaken. Zo kan je bovendien lokale handelaars een extra duwtje in de rug geven.

Zo vind je het:

 1. Open de Google Maps-app. Zorg er wel voor dat je de nieuwste versie hebt.
 2. Onder de zoekbalk zie je verschillende snelkoppelingen staan. Daar heb je de mogelijkheid tussen “Afhalen” of “Bezorging”. Kies één van de opties.
 3. De app toont dan een lijst met restaurants in de buurt die op dat moment afhaalmaaltijden aanbieden of bezorgen. Je kan ook zoeken of je favoriet eetadresje bezorg- of afhaalmogelijkheden biedt.
 4. Als je op een restaurant klikt, kan je de menukaart bekijken of contact opnemen met het restaurant.
 5. Als je de instelling ‘Web- en app-activiteit’ inschakelt op de app, kan Maps bepalen wat je leuk vindt. Op die manier worden er overeenkomsten voor je gemaakt. Zo zie je meteen bij restaurants wat je matches zijn op vlak van je voorkeuren.

Let op: Google houdt rekening met de bekende openingstijden van het restaurant. Deze tijden kunnen door het coronavirus veranderd zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899