Tesla’s ‘Cybertruck’ al meer dan 140.000 keer verkocht ondanks harde kritiek

Cybertruck
Tesla

De Cybertruck van het bekende automerk Tesla zorgde vorige week voor veel opschudding. Niet alleen omdat de wagen iets té futuristisch was, maar ook omdat de persvoorstelling niet helemaal verliep zoals CEO Elon Musk hoopte.

De persvoorstelling van Tesla over de nieuwe Cybertruck verliep niet van een leien dakje. Toen de CEO, Elon Musk, zijn nieuwe wagen voorstelde kon dat op voor- en tegenstanders rekenen. Een middelmatige groep bestaat niet echt. De pick-up geeft je een futuristisch gevoel door de metalen behuizing. Daardoor lijkt de truck zo op een wagen uit het leger.

140.000 bestellingen

Naast de metalen uitstraling was ook het armor glass een hoogtepunt van de persvoorstelling. Althans, dat moest het worden, want de presentatie van de verschillende vensters verliep niet zoals het zou moeten. Toen een van Musks collega’s een stalen kogel tegen de autoruit gooide, was die volledig aan flarden. En dat was natuurlijk niét de bedoeling.

Gelukkig kon Musk zelf lachen met het voorval en vertelde hij dat er nog ruimte was voor verbetering. Door de ietwat mislukte persvoorstelling dachten critici dan ook dat het nieuwe model niet zou aanslaan. Maar zaterdag kondigde de grote CEO aan dat er al meer dan 140.000 wagens besteld zijn.

2021

Het nieuwe model van Tesla kan van 0 tot 100 km/uur gaan in amper 3 seconden tijd. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een quad toe te voegen aan je pick-up. Die quad past namelijk in de laadbak van de wagen en is heel makkelijk om in en uit te laden. Dat komt omdat de laadklep van de pick-up uitschuifbaar is. De quad heeft ook een futuristische look die past bij de auto zelf én is natuurlijk 100 procent elektrisch.

Cybertruck ATV
Tesla

De nieuwe wagen van Tesla doet ons vooral denken aan een pantserwagen uit het leger. Maar misschien zullen alle nieuwe auto’s eind 2021 diezelfde look hebben. Want tegen dan wil de autofabrikant het nieuwe model op de markt hebben. De technische aspecten van het voertuig zullen volgend jaar bekend gemaakt worden.

Gesponsorde artikelen