De ‘Billie Cup’ gelanceerd in Gent en Antwerpen: herbruikbare take-away-beker om het milieu te redden

De ‘Billie Cup’ gelanceerd in Gent en Antwerpen: herbruikbare take-away-beker om het milieu te redden

‘Mei Plasticvrij’ en Stad Gent dragen hun steentje bij aan een groener klimaat. Daarom lanceerden zij op 2 mei 2019 de ‘Billie Cup’. Je kan er warme drankjes uit drinken. Ze zijn herbruikbaar en daarbovenop ziet het er ook nog eens fancy uit. De perfecte stap dus om iets milieubewuster om te gaan met je take-away-levensstijltje.

De ‘Billie Cup’ is al lang niet meer onbekend, want onder andere in Duitsland is het ondertussen uitgegroeid tot een groot succes. België volgt deze trend nu ook en het zijn Gent en Antwerpen die de spits afbijten. Twee Gentse ondernemers, Vanessa Debruyne en Ineke Van Nieuwenhove, kwamen op het idee om deze beker in België te lanceren en noemen hem de ‘Billie Cup’. Ondertussen is de herbruikbare beker sinds gisteren te verkrijgen in twintig horecazaken in Gent.

Hoe werkt het?

“Een herbruikbare beker”, het klinkt allemaal heel simpel maar eigenlijk is het dat ook. De bedoeling van het concept is dat je de beker aankoopt voor 1 euro en je terwijl geniet van je drankje. Zodra je beker leeg is, breng je hem terug naar één van de twintig horecazaken in Gent en krijg je je statiegeld terug. Op die manier zit je niet heel de dag opgescheept met een vuile beker en is dat ook nog eens een afwasbeurt gespaard. Zoals je zelf wenst, kan je ook een dekseltje kopen aan 1,5 euro. And it’s as simple as that.

Milieubewuster door het leven dankzij Zero Waste.

Horecazaken

Stad Gent ziet het volledig zitten en heeft daarom een limited edition van 5.000 bekers voorzien. Je kan de ‘Billie Cups’ in twintig horecazaken terugvinden waaronder in Kato’s, Den Hoek Af, PLUS+, Moor&Moor, 8tea5, Vandekerckhove, Goesting, BEO Versmarkt, Okay Compact, Paard van Troje, Foodmaker, Julie’s House, coffeetrucks La dolce barista, Oyo, ijssalon Valeir, Bedrijvencentrum De Punt, Plus+, Full Circle Coffee en In Choc.

11 handige hebbedingetjes voor wie vaak ‘on the go’ eet.

Een drankje on the go

De ‘Billie Cup’ is een belangrijk initiatief voor de samenleving. Snacks en drankjes worden in het algemeen zeer snel meegegeven in een plastic of kartonnen wegwerpverpakking en het zijn die kleine verpakkingen die de afvalberg geleidelijk aan doen groeien. Maar wat als de grondstoffen nu eens echt hun limiet bereiken? Dat mag niet gebeuren dus het is nu de moment om aan de alarmbel te trekken.

België veroveren

Vlaanderen Circulair maakt het voor Stad Gent en de ‘Billie Cup’ een stukje gemakkelijker door het project te sponsoren bij de lancering en gedurende het eerste jaar na de lancering. De bewustwordingscampagne ‘Mei Plasticvrij’ heeft grootse vooruitzichten met de ‘Billie Cup’ want als het aan hen ligt, stopt het niet bij twintig horecazaken en is België veroveren hun enige échte ambitie.

Minister van Natuur en Landbouw Schauvliege pleit voor totaalverbod plastic op festivals.

Gesponsorde artikelen