De bloemkolen? Wat dacht je van deze gigantische 3D-geprinte clitoris als tool voor seksuele opvoeding

De bloemkolen? Wat dacht je van deze gigantische 3D-geprinte clitoris als tool voor seksuele opvoeding

Is het een Grieks eiland, een bergtop of een rare naam: weinig mysteries zo groot als de clitoris. Om dat gapende gat in de seksuele opvoeding op te lossen heeft een Frans bedrijf dé oplossing gevonden: ze hebben een model van een clitoris op ware grootte in 3D geprint. ’t Gaat niet alleen om de buitenkant, maar ook om de binnenkant van de clitoris. Want heel veel mensen weten nauwelijks hoe groot dat ding eigenlijk is. 

Je krijgt op school genoeg informatie over alles van eierstokken tot zwellichaampjes, maar de clitoris, da’s vaak nog een groot mysterie. Natuurlijk leggen die biologieleerkrachten wel uit waar die zit, maar wist jij bijvoorbeeld dat de binnenkant van de clitoris maar liefst twintig centimeter lang is?

Om er voor te zorgen dat meisjes hun eigen lijf beter leren kennen, ontwikkelde sociologe Odile Fillon de anatomisch correcte, 3D-clitoris. Ze wil die vanaf september gebruiken in Franse scholen, voor de seksuele opvoeding. Het stoort Fillon dat vrouwen niet weten dat “het equivalent van de penis niet de vagina, maar de clitoris is”, zegt ze in de Britse krant The Guardian.

Fillon legt dat ook heel helder uit, en dat lukt ook, met zo’n model bij de hand. De clitoris is namelijk van hetzelfde weefsel gemaakt als de penis. Ze is verdeeld twee cura, een beetje zoals twee beentjes en heeft ook een kopje en een voorhuid. Het enige verschil met de penis is dus dat die grotendeels aan de binnenkant zit en dat ze ongeveer twintig centimeter lang is, véél langer dan haar mannelijke tegenhanger. Toch niet zo moeilijk om te vinden, dus.

Het model van Fillon wordt als proefproject in september gelanceerd. Ze wil vooral bereiken dat “vrouwen zich een mentaal beeld kunnen vormen van wat er eigenlijk in hun lijven gebeurt.” Na enkele maanden wordt het project geëvalueerd.

Gesponsorde artikelen