Dit zijn de geheimen van een K3-hit volgens het muzikale brein van Miguel Wiels

Morgen ligt de eerste single van het nieuwe K3-trio in de winkel, en het belooft meteen een monsterhit te worden. Het eerste album van Marthe, Klaasje en Hanne is namelijk al 95.000 keer besteld, en op dit moment komen er nog dagelijks zo’n 1.000 bestellingen bij.

VTM Nieuws wilde wel eens weten wat het geheim van de succesformule van een K3-liedje is, en bracht daarom een bezoekje aan Miguel Wiels. Met Tienduizend luchtballonnen heeft hij namelijk weer een liedje geschreven dat je maar één keer moet horen vooraleer het ‘blijft plakken’. Nog maar eens. Al 17 jaar lang doet het schrijversteam het opnieuw en opnieuw.

Zoektocht

Miguel Wiels legt uit dat het deuntje plots in hem opkwam. “Ik vond dat wel een leuk melodietje”, zo vertelt hij. “En toen Alain (Vande Putte, nvdr) en Peter (Gilis, nvdr) het hoorden, zeiden ze meteen: ‘ja dit is wel heel catchy.’ En dan begint de zoektocht: waar ga je een liedje over schrijven.” Niet evident na inmiddels al 13 albums en zo’n 180 liedjes.

Maar het K3-recept blijft wel werken, zo blijkt nog maar eens. Al 95.000 keer werd het album besteld in voorverkoop. Wat is nu eigenlijk het geheim van dat recept? “Een K3-liedje bestaat voornamelijk uit majeur-akkoorden”, aldus Wiels. “Een happy K3-liedje bestaat uit een vrij hoge zanglijn die door veel stemmen gezongen wordt. En dat geeft daar een heel frisse kleur aan.”

Meer
Lees meer...