Eerste smartwatch van Google op komst: zo zou de ‘Pixel Watch’ eruitzien

Een vermeend prototype van een Google Pixel Watch dat in een restaurant is gevonden, bevestigt het gerucht dat Google van plan is de smartwatch-sector te betreden. De verschillende foto’s van het object onthullen iets meer over de ambities van de Amerikaanse reus.

Is dit een meesterlijke communicatie-move of een heuse vergissing van een Google-medewerker? Het is moeilijk te zeggen, maar dit Pixel Watch-prototype dat in een Amerikaans restaurant werd gevonden, laat er in ieder geval geen twijfel over bestaan: Google is inderdaad bezig met de voorbereiding van een connected watch. Tenzij het gewoon een hoax is.

Het is dus best de informatie met een korrel zout te nemen. Indien waar, zou Google overigens niet de eerste zijn die de prijs betaalt voor een dergelijke menselijke blunder. In 2010 werd ook een prototype van de iPhone 4 achtergelaten in een restaurant.

Een ontwerp dat (een beetje) afwijkt van het gewone

De vraag of dit inderdaad het prototype is van Google’s eerste smartwatch kan alleen worden beantwoord op het moment dat de Amerikaanse techgigant hem daadwerkelijk presenteert. En dat kan een tijdje duren. Laten we ondertussen eens naar het object kijken.

De foto’s van het prototype onthullen een nogal bijzonder ontwerp van de wijzerplaat. Het horloge is rond, en is vrij bol aan zowel de boven- als onderkant, schrijft Tweakers. Het scherm, de kroon en het onderste deel zijn in een “cascade” gemonteerd, zoals bij sommige smartphones van Vivo of Huawei, wat het toestel een nogal bijzonder aanzicht oplevert.

De kroon heeft twee knoppen; het zou hier om een scrollwiel en een touch-oppervlak kunnen gaan. Tot nu toe niets revolutionairs. De meeste dergelijke horloges hebben dezelfde onderdelen.

Afgezien van het ontwerp, is het de achterkant van het toestel die het meest verrast. Je ziet wat lijkt op een optische hartslagsensor, maar er zouden ook andere soorten sensoren op kunnen zitten, met andere gezondheidsgerelateerde functies. Onmogelijk om te zeggen, het prototype kwam helaas niet verder dan het opstartscherm, volgens Android Central, dat de foto’s deelde.

Google zou hebben gekozen voor een apparaat dat discreter is dan de meeste smartwatches op de markt. Want, volgens de mensen die het prototype hebben gevonden, zou de wijzerplaat slechts 38,1 mm in diameter meten, maar met 12,7 mm dikker zijn dan de meeste connected watches.

Officiële lancering in mei

Volgende maand houdt de firma uit het Californische Mountain View zijn jaarlijkse hoogmis, de Google I/O conferentie. Als de Pixel Watch echt bestaat en klaar is om gelanceerd te worden, dan is er een goede kans dat het dan zal zijn.

Logischerwijs zou de eerste smartwatch van de Amerikaanse titaan moeten draaien op Wear OS 3, de nieuwste versie van het besturingssysteem dat door niemand minder dan Google zelf is ontwikkeld.

(lb/ns)

Meer
Lees meer...