Er is dom, oerdom en dan is er deze trut die de Bird Box-challenge deed

Er is dom, oerdom en dan is er deze trut die de Bird Box-challenge deed

Een 17-jarig meisje heeft even ten noorden van Salt Lake City een auto-ongeluk veroorzaakt door met een blinddoek om haar hoofd op een tegemoetkomende auto in te rijden. Gelukkig raakte niemand gewond. Ze bleek de zogeheten Bird Box-challenge te hebben gedaan.

De challenge is enorm populair op sociale media. Mensen plaatsen video’s waarin ze geblinddoekt hun normale dagelijkse activiteiten proberen uit te voeren, soms wel 24 uur lang. Ze doen dat door de film Bird Box, een Netflix-exclusieve en de meest succesvolle film ooit van die streamingdienst.

Bird Box, waarin onder anderen Sandra Bullock en John Malkovich te zien zijn, draait om een mysterieuze kracht die zich vestigt op aarde. Wanneer mensen deze kracht ‘zien’, plegen ze binnen korte tijd zelfmoord. Hierdoor zijn overlevenden gedoemd om binnen te blijven in huizen waar de ramen geblindeerd zijn en wanneer zij naar buiten gaan, moeten ze hun ogen beschermen om niet in aanraking te komen met de onzichtbare en dodelijke kracht.

Waarschuwing

Bird Box is gebaseerd op de gelijknamige roman van Josh Malerman en volgt ook in grote lijnen dat verhaal. De meningen zijn verdeeld, maar toch eerder positief waarbij vooral de acteerprestatie van Sandra Bullock op lovende kritiek kan rekenen.

Soit, hij leidde dus tot de Bird Box-challenge. Netflix zelf gaf vorige week zelf al een waarschuwing op Twitter. “Ik kan niet geloven dat ik het moet zeggen, maar: breng jezelf alsjeblieft niet in gevaar met deze Bird Box-challenge. We weten niet wie dit is begonnen, en fijn dat we zo geliefd zijn, maar Boy en Girl (dat zijn personages uit de film) hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in het ziekenhuis belanden door memes.”

De politie in Utah doet ondertussen ook een opmerkelijke oproep aan automobilisten in de staat: rijd niet met een blinddoek om je hoofd.

Gesponsorde artikelen