Left Right
scrollTop top

Ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert met spoed geopereerd aan z’n hart


Ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert met spoed geopereerd aan z’n hart

Ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert heeft dinsdag een hartoperatie moeten ondergaan. Over het weekend kampte de huidige ploegleider van Crelan-Charles met zware hartritmestoornissen en moest daarom met spoed geopereerd worden. Afgelopen dinsdag is er daarop een defibrillator bij de ex-veldrijder ingeplant. 

Albert zou normaal gezien afreizen naar de Verenigde Staten om daar de start van het wereldbekerseizoen in het veldrijden bij te wonen. Die trip moet hij nu echter schrappen, dat deelde hij zelf mee op de voorstelling van zijn huidige ploeg, Crelan-Charles, waar hij ploegleider is. “Dat is enerzijds jammer, maar anderzijds zijn ik en mijn entourage blij dat de operatie is uitgevoerd”, verklaarde hij. “Het is een hele geruststelling.” Voor de ex-wereldkampioen zijn hartproblemen niet nieuw. Albert zag zichzelf in 2014 zelfs genoodzaakt zijn veldritfiets aan de haak te hangen door die hartproblemen.

Stoppen met professioneel en extreem sporten, is voor mensen met hartstoornissen daarom nog geen garantie op het verdwijnen of controleren van de problemen. Zo stopte ook wielrenner Stive Vermaut omwille van ernstige hartproblemen. Hij zakte echter twee jaar later, in 2004, op een doordeweeks fietstochtje naar de bakker ineen. Na twee weken in coma gelegen te hebben, overleed de ex-renner op amper 28-jarige leeftijd. Verdere opvolging is dus zeker genoodzaakt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...