Fatboy Slim maakt nummer over speech Greta Thunberg tijdens VN-top

Greta Thunberg Fatboy Slim
GettyImages

De dj Fatboy Slim maakte een remix van een nummer waarin de klimaatactiviste Greta Thunberg verwerkte in de nieuwe remix. Hij koos daarbij voor stukken uit haar speech tijdens de top van de Verenigde Naties een aantal weken geleden.

Vaker worden er parodies gemaakt op bepaalde gebeurtenissen in de wereld. Met Greta Thunberg is dat niet anders. De dj Fatboy Slim gebruikte haar speech tijdens de VN-top een aantal weken voor de remix van een nummer. Mensen die denken dat het om een parodie gaat waarbij gelachen wordt met Thunberg hebben het goed mis.

Right here, right now

De dj vond de speech namelijk ontzettend krachtig en moedig. Hij lacht de klimaatactiviste dus niƩt uit, maar wil haar net eren met het nummer. En dat lied heeft ook nog eens de nodige schwung die Thunberg ook uitstraalt.

De mash-up focust vooral op de stem van Greta Thunberg. Je krijgt verschillende passages te horen uit haar speech een aantal weken geleden. Zo hoor je haar onder right here, right now roepen. Die ‘kreet’ is dan ook uiteindelijk de titel van het nummer geworden.

Eigenlijk is het nummer helemaal niet van Fatboy Slim, maar van David Scott, die je misschien kent van The Kiffness. Hij maakte de originele remix van Thunbergs speech. Fatboy Slim voerde het nummer alleen maar op op een festival afgelopen weekend. Maar daardoor kreeg de remix wel de nodige bekendheid.

Bekijk hieronder de video van de remix en beoordeel zelf of je het goed vindt of totaal niet.

VN-klimaattop

Thunberg zakte op 23 september af naar de top van de Verenigde Naties om een betoog te voeren tegen het klimaatbeleid. De 16-jarige klimaatactiviste zei namelijk dat de grote politieke leiders de bevolking alleen maar illusies wijsmaakt en dat er niet wordt nagedacht over een oplossing voor de problemen.

Haar speech kon rekenen op veel aanhangers. Maar er was ook genoeg boe-geroep. Zo was onder andere de Amerikaanse president Donald Trump niet te vinden voor de speech van de klimaatactiviste. Hij stuurde zelfs een tweet de wereld in waarin hij zijn beklag doet over Thunberg.

Lees hieronder zijn tweet over Greta Thunberg.

Gesponsorde artikelen