Left Right
scrollTop top

Gaan we eindelijk goed kunnen slapen in het vliegtuig met dit nieuwe snufje van Boeing?


Gaan we eindelijk goed kunnen slapen in het vliegtuig met dit nieuwe snufje van Boeing?

Iedereen die al wel eens een langere vliegreis heeft gemaakt, kent het probleem: hoe kan je nu goed slapen in die krappe zetels? Maar vliegtuigfabrikant Boeing heeft misschien wel een oplossing voor dat probleem, zonder de ruimte tussen de verschillende rijen stoelen te vergroten.

Eind vorige maand heeft het US Patent en Trademark Office de vliegtuigbouwer namelijk een patent toegekend voor een ‘slaapondersteuningssysteem’. Het zou gaan om een systeem dat je van onder je stoel vandaan zou moeten halen, en vervolgens aan de bovenkant van je stoel zou moeten bevestigen, waarna je een hoofdsteun kan openklappen.

Als je alle riemen hebt aangebracht, kan je gewoon in je stoel gaan zitten, en je voorover in de hoofdsteun laten hangen. Die hoofdsteun zou hetzelfde gevoel moeten geven als de hoofdsteun op een massagetafel, terwijl de rest van het systeem het gewicht van je lichaam moet opvangen. Op die manier zou je ook niet telkens wakker worden als je hoofd naar voor valt, en steunriemen aan de achterkant van het toestelletje moeten hetzelfde doen voor je armen: ondersteuning bieden zodat je op een goede manier kan slapen.

Op het eerste zicht lijkt het systeem inderdaad wel handig om ons de nodige rust te gunnen op langere vluchten. Maar er zijn toch ook nog enkele problemen. Zo moet je ten eerste honderden van deze dingen aan boord kunnen wegstoppen, op een plaats waar sowieso al te weinig plaats is. Er moet ook een manier gevonden worden om dit allemaal hygiënisch te maken: kunnen die hoofdsteunen allemaal schoongemaakt worden in de korte tijd dat de poetsdiensten hebben tussen aankomst en vertrek? Maar natuurlijk, het is en blijft gewoon een patent, en mogelijk zal Boeing hun vliegtuigen nooit uitrusten met dit nieuwe product.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.634.463
 • Aantal
  doden
  1.136.425
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588