Goed nieuws, IJslandfans: seizoen 2 van Trapped komt eraan

Goed nieuws, IJslandfans: seizoen 2 van Trapped komt eraan

Trapped, de schitterende IJslandse misdaadreeks die een pak prijzen wegkaapte, krijgt wel degelijk een vervolg en dat zou al dit najaar te zien zijn op onder meer de BBC en Netflix. De laatste opnames kregen af te rekenen met het grillige IJslandse weer: het regende in mei elke dag in Reykjavik, iets wat ze zelfs daar nog niet hadden meegemaakt.

Het sombere IJslandse misdaaddrama Trapped was – een beetje onverwacht – een van de grootste tv-hits van 2016 toen het werd uitgebracht. Sinds die release 2016 wachten fans op een tweede seizoen. Aan dat wachten zal wellicht nog deze herfst een einde komen.

Verwacht alleszins weer mooie beelden: er is opnieuw gefilmd in Siglufjörður in Noord-IJsland, maar ook op schiereiland Reykjanes en in de centrale, manachtige hooglanden van IJsland. In mei werd gefilmd in Reykjavik, wat niet echt makkelijk bleek, want ze kregen daar af te rekenen met een niet benijdenswaardig weerrecord: het regende er elke dag vorige maand.

Geen sneeuw deze keer, wel iets “geologisch”

De opnames begonnen al in oktober en zijn nu zo goed als afgerond. Trapped 2 zal opnieuw tien afleveringen tellen en politieagenten Andri Ólafsson, Hinrika en Ásgeir (Ólafur Darri, Ilmur Kristjánsdóttir en Ingvar Eggert Sigurðsson) zijn weer van de de partij.

Het thema van het tweede seizoen zou vergelijkbaar zijn met het eerste: mensen die om de een of andere reden vast komen te zitten in een kleinn afgelegen vissersdorp. Deze keer niet door de sneeuw; maar, zo onthulden de makers, “geologie en geofysica zullen een rol spelen”.

Politiek

En er is uiteraard misdaad. Deze keer heeft die een politiek kantje. Baltasar Kormákur, de regisseur van de serie, liet al vallen dat het verhaal in het tweede seizoen gaat over politieke intriges, corruptie en “onderwerpen die verband houden met het huidige politieke klimaat in IJsland”. We weten ook al dat er een moord is: de serie zou beginnen met het ontdekken van een lijk op het plein voor het IJslandse parlement.

De eerste reeks speelde zich af in Seyðisfjörður, waar de enige passagiersboot die je nog kan nemen naar IJsland aankomt. Ze werd daar echter maar gedeeltelijk gefilmd.

Gesponsorde artikelen