Goed nieuws voor alle fans van guacamole …

iStock

Avocado’s zijn nog nooit zo populair geweest als nu, maar dat zorgt er jammer genoeg voor dat ze ook serieus duur zijn geworden. Daar zou nu verbetering in komen. De vraag lijkt even groot te blijven maar de oogst die eraan komt, wordt veel beter dan de vorige.

De afgelopen tien jaar is de vraag naar avocado’s in de Verenigde Staten verdubbeld en ook bij ons is de groene vrucht heel populair. Je kan geen dag op Instagram scrollen of er staat wel een potje guacamole of een toast met avocado.

Toen dit jaar in Mexico, de grootste producent van avocado’s, de oogst dan ook nog eens tegenviel, steeg de prijs naar recordhoogtes. Maar nu is er dus beterschap op komst. Avocado’s moeten 12 tot 14 maanden rijpen en de vruchten die momenteel aan de bomen hangen zijn volgens de kwekers veel groter dan de vorige oogst.

In 2018 mogen we ons dus aan een veel grotere oogst verwachten en zal de prijs van avocado’s eindelijk dalen. Dat goede nieuws zorgde er deze week al voor dat de prijs met 6 procent daalde.

Meer
Lees meer...