Goedkopere Nintendo Switch komt dit najaar al uit en nieuwe games onderweg

De goedkopere versie van de Nintendo Switch zal dit najaar al het daglicht zien. De console zal kleiner zijn dan de huidige versie, maar zou wel compatibel zijn met je televisie. De release van het krachtiger Nintendo Switch-model wordt waarschijnlijk uitgesteld.

Begin dit jaar raakte bekend dat er een kleinere en goedkopere versie van de Nintendo Switch aankomt, niet veel later kwam ook het nieuws van een meer geavanceerde versie. Nu meldt de Japanse krant Nikkei dat de goedkopere versie van de Nintendo Switch dit najaar al op de markt komt.

Uitstel voor meer geavanceerde versie

Het krachtige Nintendo Switch-model zit nog in een vroege fase van ontwikkeling. De krant meldt ook dat Nintendo een aantal problemen heeft gevonden bij het ontwikkelen van “de volgende generatie Nintendo Switch-modellen”.

Vooral het goed laten functioneren van het nieuwe besturingssysteem op de verbeterde hardware zou een groot struikelblok zijn. Ook experimenteert Nintendo volgens Nikkei met de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat en het nog mooier kunnen weergeven van beelden op het scherm.

(8 games die in april 2019 het daglicht zien.)

Goedkoper model

Het goedkoper Nintendo Switch-model richt zich op het jonge publiek en spelers die minder fanatiek zijn. De nieuwe versie zal, net zoals de Nintendo 2DS, minder kosten en zal beschikken over een kindvriendelijk en stevig ontwerp. Nikkei beweert dat de ontwikkeling van het goedkopere model geen problemen kent en nog steeds gepland staat om dit najaar uit te komen.

Dit jaar komen er een aantal grote titels uit voor de Nintendo Switch, waaronder Animal Crossing, Zelda: Link’s Awakening en Pokémon Sword en Shield. Of deze games te bespelen zullen zijn op de nieuwe Nintendo Switch-modellen is nog niet duidelijk.

(Nintendo Online biedt 22 SNES-klassiekers aan.)

Meer
Lees meer...