Google wil je helpen om goedkoper een vlucht te boeken

Sinds het einde van de coronacrisis is het prijskaartje van een vliegticket fors gestegen. Alphabet, het moederbedrijf van Google, wil reizigers helpen om zo goedkoop mogelijk een vliegreis te boeken. Daarom heeft de techgigant enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Google Flights.

Waarom is dit belangrijk?

Alphabet is volop bezig met de uitbreiding van verschillende tools. Eerder deze week had de techgigant al enkele nieuwe functies toegevoegd aan Google Maps waarmee je onder meer kunt nagaan of een gebied getroffen wordt door een bosbrand. Nu heeft Alphabet ook enkele nieuwigheden toegevoegd aan Google Flights.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


In het nieuws: Enkele nieuwe functies van Google Flights moeten je helpen om goedkoper te vliegen.

  • Tot nu toe kon je op Google Flight al nagaan hoe de prijzen van de vliegtickets evolueren. De tool laat je nu ook weten wanneer het goedkoopste moment is om een vliegreis te boeken.
    • Die functie is weliswaar niet beschikbaar voor alle vluchten. Enkel voor reizen waarover Alphabet voldoende gegevens heeft verzameld, kun je checken wanneer je het best een vliegticket koopt.
    • We hebben de test gedaan voor een citytrip naar Barcelona. Voor deze oefening vertrekken we op 27 oktober en keren we terug op 30 oktober. Wat blijkt? Het goedkoopste moment om die reis te boeken is tussen nu en 16 september. Volgens de zoekmachine zijn de prijzen tijdens die periode gemiddeld 17 euro goedkoper.
  • Het is voortaan ook mogelijk om meldingen te krijgen over de prijsevolutie. Google Flights zal je via mail op de hoogte brengen zodra de prijs drastisch zakt. Je kunt die tracker inschakelen voor specifieke datums. “Of je kunt ervoor kiezen om een melding te krijgen voor eender welke reismoment in de komende drie tot zes maanden. Je krijg dan mail zodra Google Flights een interessante deal heeft gevonden”, laat Alphabet in een blogbericht weten. “Om de tracker te gebruiken moet je je aanmelden met je Google-account.”
  • Tot slot krijg je bij sommige resultaten een badge met een prijsgarantie te zien. Dat betekent dat Google Flights je garandeert dat het geafficheerde tarief niet dieper kan zakken. “Indien dat toch gebeurt, zullen we het prijsverschil terugbetalen”, aldus de techgigant.
    • Het gaat nog om een proefproject dat momenteel enkel beschikbaar is voor een aantal vluchten die vanuit de VS vertrekken. (ddw)
Meer
Lees meer...