Indische goochelaar dood teruggevonden na Houdini-stunt

Chanchal Lahiri Mandrake
YouTube/VOA News

Het lichaam van de Indische goochelaar Chanchal Lahiri is aangespoeld op de oevers van de Hugli, een rivier in het oosten van India. De goochelaar, beter bekend onder zijn artiestennaam Mandrake, wilde een Houdini-achtige ontsnappingsstunt uitvoeren, maar die werd uiteindelijk een tragisch ongeval.

Chanchal Lahiri, een 42-jarige goochelaar uit India, was een bekend persoon in de Indische goochelindustrie. Maar deze week liep het mis. Mandrake, zo werd Lahiri tijdens zijn werkuren genoemd, wilde een ontsnappingsstunt uitvoeren in de Hugli, een rivier in het oosten van India.

“Als ik hieruit kom, zal het magisch zijn”

Mandrake werd volledig vastgebonden met touwen en kettingen en voer met een boot naar het breedste punt van de Hugli-rivier. Die is ter hoogte van de Golf van Bengalen maar liefst 32 kilometer breed. Daar liet een kraan hem zakken, zodat hij kon ontsnappen en naar de oever kon zwemmen.

YouTube/VOA News

Vlak voor hij het water in ging, sprak Mandrake zijn toeschouwers toe. “Als ik hieruit kom, zal het magisch zijn. Lukt het me niet, dan wordt het tragisch”, luidde het. En – helaas – is de tweede optie werkelijkheid geworden. Dat schrijft The Guardian.

Niet de eerste poging

Een dag na zijn ontsnappingspoging spoelde het lichaam van Chanchal Lahiri aan. Een kilometer verder dan waar hij vermist raakte, dook zijn lichaam terug op, nog steeds vastgeketend. Lahiri zou de stunt al tientallen keren succesvol uitgevoerd hebben, zowel in rivieren als in zwembaden. Enkele jaren geleden kreeg hij zelfs een boze menigte over zich heen, omdat die dacht dat hij valsgespeeld had.

Volgens het Indische Verbond van Goochelaars (de Indian Brotherhood of Magicians) is het niet duidelijk of hij problemen had met zijn ademhaling of met de ontsnapping zelf.

De Vlaamse goochelaar Nicholas lag onder vuur, omdat zijn trucs gemonteerd leken. Daar kan Mandrake in elk geval niet van beschuldigd worden.

Gesponsorde artikelen