Instagram gaat stalkfunctie ‘Volgend’ verwijderen

Image by MrJayW from Pixabay

Wie Instagram gebruikt om na te gaan wat zijn of haar vrienden (en vijanden) zoal doen, zal het daarbij moeilijker krijgen. De functie ‘volgend’ waarop je de activiteit van de accounts die je volgde kon zien, zal namelijk verdwijnen.

Je ex in de gaten houden via Instagram of kijken welke foto’s je crush liket, het zal binnenkort via een omweg moeten gebeuren. De functie ‘Volgend’, die het gemakkelijk maakte om mensen te stalken op Instagram, zal verdwijnen. Volgens Instagram om de app simpeler te maken, maar wij denken toch eerder dat het is om stalken moeilijker te maken.

Stalkfunctie

Met de functie kon je namelijk makkelijk alles controleren wat iemand deed op Instagram. Stiekem een reactie achterlaten op een foto, was bijna onmogelijk, want al je volgers kregen hier een melding van te zien in de tab volgend naast de tab waar ze hun eigen activiteit kunnen volgen.

Het is natuurlijk handig om te zien wat mensen doen op Instagram, maar veel privacy had je daardoor niet. “Mensen wisten niet altijd dat hun activiteit gevolgd werd. Daardoor had het eigenlijk niet het doel waarom we het gemaakt hadden, en waren mensen vaak verrast als ze merkten dat hun activiteit opgevolgd werd”, zo laat Vishal Shah, head of product bij Instagram, daarover weten aan BuzzFeed.

Instagram
Image by Erik Lucatero from Pixabay

Niet meer nuttig

Wie nog snel wat mensen wil stalken, zal daar snel bij moeten zijn, want de functie zal al vanaf deze week beginnen te verdwijnen uit de app. “We werken er constant aan om van Instagram de beste plaats te maken om bezig te zijn met de mensen en dingen waar je van houdt”, zo laat een woordvoerder van Facebook (waar Instagram onder valt) weten aan Mashable.

“Dit houdt enerzijds in dat we nieuwe functies toevoegen aan de app, maar anderzijds ook dat we oude functies verwijderen die niet meer nuttig zijn voor onze gemeenschap.” De ‘Volgend’-tab is zo’n functie. “Vanaf vandaag zullen we de ‘Volgend’-tab beginnen te verwijderen. Deze was te vinden door op het hartjesicoon te klikken en vervolgens op ‘Volgend’.” Je eigen activiteiten, die tot nu te vinden waren onder de ‘Jij’-tab, zullen hernoemd worden tot ‘Activiteit’.

Gesponsorde artikelen