Is je vriend graag het kleine lepeltje? Dat is een goed teken voor je relatie

Is je vriend graag het kleine lepeltje? Dat is een goed teken voor je relatie

We weten allemaal dat knuffelen en naast elkaar slapen heel goed is voor de relatie. We zijn vooral fan van lepeltje-lepeltje te slapen. Maar wil je vriend soms toch liever het kleine lepeltje zijn? Laat hem maar lekker doen! Blijkbaar maakt dat van hem een betere partner. Dit is waarom. 

Heel wat mannen vinden het geweldig om het grote lepeltje te zijn. Ze voelen zich mannelijk, kunnen hun partner goed beschermen en het geeft het gewoon een kei leuk gevoel. Maar toch zijn er soms mannen die liever het kleine lepeltje zijn, en dat vinden sommigen dan weer een beetje raar. Eigenlijk is daar helemaal niets vreemd aan en is het zelfs beter voor de relatie volgens de wetenschap. Want mannen die het kleine lepeltje willen zijn, zijn blijkbaar toppartners.

Gevoelig, begripvol, awesome!

Volgens een onderzoek aan de The McKeown Clinic in Engeland, bleek dat mannen die het kleine lepeltje willen zijn, betere partners zijn. Zo vertelt psychiater Steve McKeown aan Unilad dat zo’n mannen gevoeliger zijn en meer rekening houden met hun partner. “Mannen die liever de kleine lepel zijn, hebben een gevoeligere kant, behagen en staan meer in contact met hun vrouwelijke kant”, legt de psychiater uit.

Volgens McKeown heeft een man die in contact staat met zijn gevoelige kant, meer compassie dan een traditionele man. “Gevoeligheid is een zeer belangrijke eigenschap. Relaties zijn vaak gecompliceerd en kunnen problematisch zijn in de huidige gestresseerde samenleving.” Dus iemand die wat meer gevoeligheid kan tonen in zo’n hectisch leven, kan wel deugd doen.

Beter communiceren

We kunnen allemaal met zekerheid zeggen dat communicatie erg belangrijk is in een relatie. En als je gevoeliger bent, durf je ook meer te praten over je emoties. Met andere woorden: het kleine lepeltje kan ook nog eens beter communiceren over problemen en gevoelens.

Hierdoor gaan de onderzoekers er ook vanuit dat mannen die gevoelig zijn en veel tijd doorbrengen met de vrouw waar ze van houden, ook makkelijker een compromis kunnen bereiken. Dat is dus nog een puntje voor beter communiceren!

Probleempje

Volgens de psychiater toont lepeltje-lepeltje slapen een dynamiek waarin de ene partner een beschermende houding aanneemt ten opzichte van de andere. “De lepelpositie is een kwetsbare positie die zegt dat ik je vertrouw.”

Heel veel mannen vinden het niet kunnen om het kleine lepeltje te zijn. “In sommige relaties wordt lepeltje-lepeltje bezien als wie dominant is en wie bescherming geeft.” Maar tijden zijn veranderd en vrouwen hebben nu eenmaal een andere rol in de maatschappij. En dat is oké, ook in de slaapkamer. “Dit type bescherming was ooit een stereotype van mannelijke dominantie over de vrouwen, maar nu niet meer.” McKeown legt uit dat vrouwen nu vrijer zijn om hun dominantie in alle aspecten van het leven te handhaven.

Wie is bij jullie het kleine lepeltje in de relatie?

iStock

Gesponsorde artikelen