Land Rover Discovery Sport behaalt opnieuw hoogste veiligheidsscore

Geschreven met branded content van Range Rover.

De in 2014 gelanceerde Land Rover Discovery Sport behaalde dit jaar de Euro NCAP-veiligheidsscore van vijf sterren. Dit is het resultaat van decennia aan innovatie op het gebied van veiligheidssystemen. Wie kiest voor veiligheid, hoeft zich echter niet te beperken tot de Discovery Sport. Naast de Discovery Sport hebben ook de Defender, de Discovery, de Range Rover Evoque, de Range Rover Sport, de Range Rover Velar en de Range Rover de hoogste score op het gebied van veiligheid. Ook hier geldt dat deze modellen al jaren uitstekend scoren. Koop je een Land of Range Rover tweedehands? Dan weet je dus ook dat je goed en veilig zit.

Veiligheidstest door Euro NCAP

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) is een onafhankelijke organisatie die de veiligheid van wagens onderzoekt. Het is een standaard geworden op het gebied van veiligheidsbeoordeling bij wagens. In de organisatie zijn de overheden van verschillende landen vertegenwoordigd, waaronder die van Frankrijk en Duitsland. De organisatie houdt onder meer crashtests met dummy’s. Het veiligheidsbeoordelingssysteem werkt door middel van sterren, waarbij vijf sterren de hoogste score is. Per onderdeel worden er normen vastgelegd. Om bijvoorbeeld recht te hebben op vijf sterren dient het veiligheidsassistentiesysteem een score te behalen van ten minste 70%.

Verbeterde versie is nog veiliger

Land Rover blijft zich inzetten voor de veiligheid van bestuurders, inzittenden en andere weggebruikers. Dat doet het door voortdurend te investeren in geavanceerde technologieën en materialen. De Discovery Sport veroverde in 2014 de SUV-markt en gold al meteen als een toonzetter op het gebied van compacte SUV’s. Onder meer een voetgangersairbag en de autonome noodremhulp waren al in de beginjaren van de partij. Nadien heeft men deze systemen regelmatig geüpdatet. De hedendaagse Discovery Sport is er dus alleen maar veiliger op geworden. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe radartechnologieën geïntroduceerd en met nieuwe algoritmes zijn de veiligheidscapaciteiten gevoelig uitgebreid. Verder heeft men de hoofdsteunen en de veiligheidsgordels op de tweede rij hertekend en heeft men de Multi Collision Braking-technologie toegevoegd. 

Dat alles werpt zijn vruchten af, iets wat de nieuwste Euro NCAP-veiligheidsscore bewijst. De Discovery Sport voldeed namelijk op alle onderdelen aan de hoogste eisen. Wat de bescherming voor kinderen betreft, behaalde de Discovery Sport bijvoorbeeld 89% en voor de bescherming van volwassen inzittenden ging het om niet minder dan 84%. Ook op het gebied van de bescherming voor zwakke weggebruikers (71%) en de veiligheidssystemen (85%) zijn de resultaten uitstekend te noemen.

Te verkrijgen vanaf € 46.560

De Discovery Sport heeft niet alleen veiligheid, maar ook veelzijdigheid als een belangrijk kenmerk. Het interieur is dan ook ontworpen om te voldoen aan de eisen van een actieve levensstijl. Een actieve levensstijl laat zich ook op andere vlakken merken. Daarom heeft de Discovery Sport een uitstekend sleepvermogen en presteert deze krachtpatser voor avonturiers uitstekend als de verharde wegen worden verlaten. Voor de Discovery Sport geldt een vanafprijs van 46.560 euro. De exacte prijs is afhankelijk van de gekozen uitvoering en eventuele opties. En die zijn er in overvloed.

Meer
Lees meer...