Maak een selfie en laat je gezicht pronken op een Antwerps verkeersbord

Iedereen heeft ze allicht al eens gezien: snelheidsmeters met smileys die fronsen als je te snel rijdt en lachen als je op jouw snelheid let. In Antwerpen pakken ze het creatiever aan: daar gebruiken ze nu selfies in plaats van smileys. Sterker nog, daarmee scoorde Antwerpen koppen in de New York Times en BBC World.

Het initiatief is een onderdeel van de sensibiliseringscampagne ‘Graag traag in onze straat’. Het principe is simpel: je gaat naar de site van de campagne, en je uploadt twee selfies: eentje waarbij je lacht en eentje waarbij je fronst.

Op verschillende plaatsen in Antwerpen heeft de politie beeldschermen gezet waarbij de foto’s verschijnen en de snelheidsduivels worden terechtgewezen met de zelfgemaakte, Antwerpse selfies.

Groepsfoto

Het doel van de campagne is de Antwerpenaar meer te betrekken bij de veiligheid in het verkeer. En hoe betrek je iemand beter dan door hem letterlijk het gezicht ervan te laten worden? Maar dat is niet het enige initiatief: ook werden groepsfoto’s gemaakt van buurtbewoners met de slogan “Graag traag in onze straat” en die hing men overal in de buurt van die straat op.

De politie houdt het niet enkel op sensibiliseringscampagnes: de snelheidscontroles worden opgedreven en men zal sneller bekeuren. Alles om de bestuurders aan te zetten tot een veiligere rijstijl.

Meer
Lees meer...