Menen ze dat nu? Dit ingrediënt zorgt volgens de Amerikanen voor de beste croque

Croque monsieur kennen ze niet echt in de VS, daar zijn ze vooral zot van ‘grilled cheese’. Hetzelfde, maar dan zonder hesp. En  om de béste ‘grilled cheese’ te maken heb je dit ingrediënt nodig: 

Aan de buitenkant van het brood nog wel, waar “de echte” de boter smeren. Die mayonaiseboterhammen worden dan gebakken in niet één maar twéé stukjes boter. Caloriebommeke! Om het af te maken wordt aangeraden een beetje peper te doen op de kaas.

We weten allemaal dat mayonaise ook wel gebruikt wordt in plaats van boter op boterhammen, maar om de croquekunsten te perfectioneren? Hmmm …. dat weten we nog zo niet.

Gelukkig was er iemand die het recept wilde testen

Buzzfeed dus, en ze waren grote fan. “Het is enorm knapperig en lekker. En ja, ook vettig, maar tegelijk smaakt het zoals de croques uit je jeugd waarvan je nooit begreep waarom je ze niet kon namaken.”

Menen ze dat nu?

Well … Buzzfeed misschien nog wel, maar Bon Appétit waarschijnlijk niet. Het recept met de titel ‘best-ever grilled cheese’ verscheen met bijkomende ‘uitleg’:

“After rigorous scientific testing, we’ve determined that sandwiches sliced in half on a diagonal actually taste better.”

Wat toch allemaal lichtjes sarcastisch klinkt. Ze raden ook aan de croque te eten ‘met een beetje soep’.

Ook de ratings zijn niet overtuigend: amper 3,5 sterren op vijf voor de zogenaamde beste croque OOIT.

Bovendien, wij kunnen het beter! VEEL beter

Want wij gebruiken deftig brood

En niet van dat dik, veel te zoet sandwichbrood.

En ook nog eens échte, smeuïge kaas

In plaats van die namaakbrol.

Dus wij zeggen:

En smakelijk!

Bron: Bon Appétit, Buzzfeed
Meer
Lees meer...