Michelle Obama lijdt aan milde depressie: “Ik word soms midden in de nacht wakker”

obama
EPA

Voormalig First Lady Michelle Obama zegt dat ze lijdt aan een “milde depressie”. De redenen? De coronapandemie en de politieke onrust in de Verenigde Staten, zegt ze.

De nu 56-jarige echtgenote van Barack Obama heeft sinds kort een eigen podcast waarin ze met haar gasten praat over het leven. Haar eerste gast was Barack. Deze woensdag kwam de nieuwe aflevering op Spotify met journaliste Michele Norris als gaste. Ze hadden het over wat er zich vandaag afspeelt in de VS en in de wereld.

Slapeloze nachten

“Ik word midden in de nacht wakker omdat ik me zorgen maak over iets of een zwaar gevoel heb”, zegt Michelle Obama. “Ik probeer soms even te sporten, maar er zijn periodes geweest in deze quarantaine dat ik me daar gewoon te slecht voor voelde.”

“Het is uitputtend om elke dag wakker te worden met weer een ander verhaal van een zwarte man of persoon die ontmenselijkt, gewond geraakt of gedood is. Of vals beschuldigd”, legt ze uit.

Coronapandemie

Ook de uitbraak van het coronavirus speelt haar parten. “Het frustreert me enorm dat mensen dat mondmasker weigeren te dragen. Het is alsof er een limiet zit op de opofferingen die we willen maken en dat die na een maand overschreden is. Daarna waren we het virus beu. Ik vind dat onbegrijpelijk dat zoveel mensen niet meer thuis blijven omdat het virus geen impact op hen gehad heeft.”

In deze onzekere tijden probeert Michelle Obama zich te houden aan een vast dagschema. “Barack zit in zijn kantoor, waar hij belt en aan zijn boek werkt”, vertelt ze. “Ik ben in mijn kamer en de meisjes zitten op hun computers. Maar rond vijf uur komt iedereen tevoorschijn en doen we samen iets. Zoals puzzelen of gewoon samen zijn. Na het eten spelen we dan een kaartspel. Barack heeft Malia (22) en Sasha (19) schoppenjagen geleerd.”

Bezorgde luisteraars

Michelle Obama kreeg ondertussen veel berichten van bezorgde luisteraars. “Maak je geen zorgen over mij. Het komt allemaal goed”, stelde ze haar volgers op Instagram gerust.

Gesponsorde artikelen