Model met BMI van 17,5 is “te dik” voor modewereld 

“Je bent te dik om model te zijn”, klinkt het vanuit verschillende modellenbureau’s. Dit 19-jarige model uit Zweden heeft een BMI van 17,5 en wordt vaak geweigerd voor fotoshoots omdat haar heupen “te breed” zouden zijn en haar achterste “te dik” is. Het model post een filmpje op YouTube om de onmenselijke schoonheidsidealen in de wondere wereld van de mode aan te klagen. 

“Ze zeggen dat ik te dik ben”, klinkt het in het YouTube-filmpje van het Zweedse model Agnes Hedengard. Ze toont zichzelf in bikini en er is absoluut geen grammetje vet aan haar lijf te zien. Dat de fashionwereld haar lichaam niet perfect vindt, is ook voor het model zelf onbegrijpelijk. Met een BMI van 17,5 lijdt ze zelfs aan ondergewicht tot ernstig ondergewicht. Hedengard neemt daarom afstand van het wereldje en wil niet meer voltijds werken als model.

“Ik ben al in contact geweest met verschillende grote agentschappen die mij willen boeken. Van zodra ze mijn afmetingen horen, haken ze af”, zegt Hedengard. Dat Hedengard op het randje van anorexia bengelt, vindt ze zelf erg angstaanjagend. “Ik had vaak gedachten zoals iemand die anorexia heeft, maar ik vocht ertegen.”

Op haar Instagram-account toont Hedengard hoe fit en slank ze is

Serieus man, wat een lijf

En zij zou te dik zijn?!

Check hier het filmpje:

Bron: Daily Edge
Meer
Lees meer...