Monopoly lanceert nieuwe versies: extra lang of extra kort

Een spelletje Monopoly, dat kan al makkelijk enkele uren duren. Maar nu heeft Hasbro twee nieuwe versies uitgebracht. ‘Monopoly: Longest Game Ever’ zal extra lang duren, ‘Monopoly Speed Edition’ extra kort. Zo kan je kiezen of je je vriendschappen traag of snel kapotmaakt.

Wie geregeld een potje Monopoly speelt, weet dat er twee opties zijn. Ofwel speel je tot iedereen blut is, ofwel tot wanneer iemand een woedeaanval krijgt en het bord tegen de grond gooit. Wie graag urenlang Monopoly speelt, kan dat vanaf nu doen met ‘Monopoly: Longest Game Ever’. Wie de eindeloze ruzies over de Brusselse Nieuwstraat al snel beu is, kan ‘Monopoly Speed’ aanschaffen.

Monopoly: Longest Game Ever

https://www.youtube.com/watch?v=5t2BX8kpUJ8

Met de slagzin: “En jij dacht dat dat de originele versie al lang duurde”, zet Monopoly meteen de toon. Zet je dus maar schrap voor uren speelplezier. Wat meteen opvalt aan de nieuwe versie van Monopoly is het nieuwe bord. Dat bord is een stuk groter dan het bord dat we gewoon zijn van Monopoly. Het bord is zo groot omdat er niet één locatie is van elke straat, maar wel drie. Wanneer je een straat koopt, koop je die straat dus niet één keer, maar ineens drie keer. Daardoor wordt het mogelijk om je huizen en hotels te verplaatsen. Omdat het spel dus uuuuurenlang zal duren, zal je ook heel wat geld nodig hebben. Wanneer het geld in ‘Monopoly: Longest Game Ever’ op is, kan je extra geld creëren door je briefjes in vier te knippen.

Een andere nieuwe regel is dat spelers wanneer ze op de eigendom van iemand anders terechtkomen, deze altijd kunnen overkopen. Geen geruzie over ruilen dus, maar de het geruzie zal er niet mee over zijn, want je mag deze aankoop niet weigeren. Wie het spel wil winnen moet alles, ja àlles, hebben. Dus alle straten, alle stations en de water- en elektriciteitscentrale.

Monopoly Speed
Hasbro

Monopoly Speed

Maar natuurlijk is niet iedereen fan van een Monopoly-marathon van een halve dag. Daarom is er nu ook ‘Monopoly Speed’. In deze versie gaat het erom om zo snel mogelijk uit te spelen. Je kan ‘Monopoly Speed’ op verschillende manieren spelen.

Zo is er een manier waardoor het spel amper 10 minuten duurt. Ja, 10 minuten. In een andere versie werk je met een timer per ronde. Snel beslissen is dus de boodschap.

Speel jij liever lang of kort Monopoly?

Meer
Lees meer...