Naakt examen afleggen? Bij deze Amerikaanse prof is het verplicht als je wil slagen

Al elf jaar vraagt professor Ricardo Dominquez zijn studenten om zich volledig uit te kleden tijdens hun examen. En hij is solidair, hij gaat ook elk jaar volledig uit de kleren. De universiteit van San Diego wordt nu beschuldigd van perverse handelingen. 

Visual Arts 104A: Performing the Self. Zo heet het vak dat de studenten in hunne pure moeten afleggen bij professor Dominquez (55). “Het lichaam is een canvas voor performance art en body art”, redeneert die. “Het is een veilige en gecontroleerde les. Als ze zich niet op hun gemak voelen met bij opdracht, dan moeten ze mijn vak niet volgen”. Hij benadrukt ook wel dat de studenten de optie krijgen om figuurlijk of emotioneel naakt te zijn. En hij verlicht zijn klas tijdens het examen met kaarsjes.

“Dit is pervers”, getuigt een moeder van een van zijn studenten anoniem aan de Amerikaanse zender 10News. “Het feit dat hij een professor is en controle heeft over die studenten, dat gaat veel te ver. En om rechtuit te durven zeggen ‘Je moet naakt zijn om te kunnen slagen voor mijn vak’, dat maakt me gewoon ziek.”

De universiteit heeft in een persbericht laten weten dat het vak niet verplicht is om te kunnen afstuderen én dat je uitkleden geen vereiste is om te slagen.

Meer
Lees meer...