Left Right
scrollTop top

Netflix censureert aflevering van Maya wegens te obsceen … Hé? 


Netflix censureert aflevering van Maya wegens te obsceen … Hé? 

Als je Maya de Bij opzet voor de allerkleinsten verwacht je schattige bijtjes, mooie bloemen en leuke verhalen. Het smerigste dat je dan kan zien, is een pot honing die omvalt. Een goed oplettende moeder is erin geslaagd om iets veel ‘vettiger’ te vinden. Hou je vast: ’t is een tekening van een penis! 

Naast bijtjes en andere insecten zie je in het eerste seizoen van Maya de Bij ook een afbeelding van een penis. De Amerikaanse Chey Robinson merkte in de aflevering opeens iets heel ‘walgelijk’ op, om het in haar woorden te zeggen. De moeder postte op sociale media dat dit niet zomaar kan. “Ik heb deze afbeeldingen niet bewerkt of wat dan ook”, zegt ze op Facebook. “Rechts in de tak achter de planten”, zegt de moeder.

En ja hoor, achter de planten in de tak zie je inderdaad een tekening van een mannelijk geslachtsorgaan. De moeder reageert op social media dat ze het ongepast vindt dat zoiets voorkomt in een kinderserie. Haar post ging viraal waardoor heel veel mensen de verontrustende beelden hebben gezien.

Aflevering met dubbelzinnige titel: Once Upon A Slime

Hieronder kan je het fragment bekijken waarin de tekening voorkomt. Als je per se nood hebt om de hele aflevering (seizoen 1, aflevering 35) te zien, dan kan dat zeker. Vanaf 5:29 in de aflevering ‘Once Upon A Slime’ kan je het schunnig beeld zien.

Op Netflix kan je de aflevering niet meer bekijken want de streamingdienst haalde de reeks offline.

Ondertussen heeft de producent van de serie, het Belgische Studio 100 ook gereageerd. “Het ging om een misplaatste grap van één van de animatoren. Het bedrijf stelt niet meer te kunnen achterhalen wie het plaatje heeft toegevoegd aan de beelden”, luidt het in HLN. “Maar het is heel goede reclame geweest voor de reeks en ik ben blij dat er in Amerika zeer aandachtig naar gekeken wordt”, zei Gert Verhulst al lachend over het incident op radiozender Joe.

Zoals beloofd, kan je hieronder het fragment bekijken:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…