Nieuw toilet staat 13 graden naar beneden: gedaan met plaspauzes van een kwartier

Iedereen kent het wel, op het werk naar het toilet moeten. Voor de ene is het de normaalste zaak van de wereld, maar de ander houdt het toch liever op tot thuis. Maar diegenen die toch op het werk gaan, kunnen er een langdurig proces van maken. Daar komt binnenkort misschien verandering in door een nieuw ontworpen toilet.

Op het werk naar het toilet gaan, is voor de een al wat prettiger dan voor de andere. Als we toch al gaan, dan is het vaak niet alleen om onze boodschap te doen, maar ook om grondig onze sociale media te checken. En daardoor kan dat toiletbezoekje al snel heel wat tijd in beslag nemen.

Hoek van 13 graden

Daarom bedacht het Britse bedrijf StandardToilet een nieuw toilet dat dezelfde naam krijgt. Speciaal aan dat nieuwe ontwerp is dat je moeilijk kan blijven zitten op de bril. Dat komt omdat het toilet in een hoek van 13 graden naar beneden staat.

Daardoor zal je dus snel van het toilet willen gaan. Mahabir Gill, de ontwerper van het nieuwe toilet, vertelde al aan Daily Mail dat toiletbezoekers niet langer dan vijf minuten op de nieuwe bril willen blijven zitten.

Door de lichte buiging naar beneden komt er meer druk te staan op je benen. Op die manier word je eigenlijk verplicht om niet lang op het toilet te zitten. Want het zou namelijk geen aangenaam gevoel zijn.

Gezondheidsvoordelen

Met het nieuwe toilet hopen de ontwikkelaars van het start-upbedrijf dat bedrijven ook geïnteresseerd zullen zijn in de uitvinding. Want door het toilet zullen werknemers hun wc-bezoek inkorten, waardoor de productiviteit omhoog zal gaan.

Daarnaast heeft het toilet ook verschillende verbeteringen op vlak van gezondheid. Een normaal toilet kan volgens de ontwikkelaars sneller leiden tot gezwollen aambeien en verzwakte bekkenbodemspieren. Met dit nieuwe toilet zou dat niet het geval zijn, omdat je zelf meer moet steunen op je eigen benen.

Meer
Lees meer...