Nieuwe Instagram-update: eindelijk ga je weten hoe vaak je video’s bekeken zijn

Wil je ook zo graag weten hoe vaak je video’s op Instagram bekeken worden? Binnenkort is deze vraag niet langer meer een mysterie. Instagram komt namelijk met een nieuwe update waarna je precies kunt zien hoeveel views je video’s hebben gehad. Tot nu toe kon je alleen aan de hand van het aantal likes en comments bepalen of je video in de smaak viel. Eindelijk ga je erachter komen of je filmpjes werkelijk populair zijn. 

Iemand moet minstens 3 seconden naar je video staren. Dan telt Instagram, net als moederbedrijf Facebook, het als één view. Aangezien video’s op Instagram automatisch afspelen, heb je gauw een view in de pocket.

En op de hoogte zijn van het aantal views is niet alleen interessant voor jou als gebruiker, maar ook voor de marketeers. Dankzij deze update verdwijnt er voor hen een gigantische blinde vlek bij de app die meer dan 400 miljoen gebruikers heeft. Vooralsnog konden alleen betalende klanten het aantal views van een video zien.

Instagram hoopt met deze update bedrijven en organisaties te lokken die tot nu toe vooral adverteren op televisie. Sinds vorige week is het voor adverteerders al mogelijk om video’s van 60 seconden te uploaden, terwijl de maximale duur van een video voor de ‘gewone’ Instagrammers 30 seconden is.

Met al deze veranderingen hoopt Instagram niet langer een app te zijn die alleen interessant is om foto’s te plaatsen. De app wil ook bedrijven en artiesten aantrekken die video’s maken speciaal voor Instagram. En het lijkt de goede kant op te gaan: de app zegt dat de afgelopen 6 maanden het percentage video’s die bekeken zijn met 40 procent is toegenomen.

Meer
Lees meer...