Oeps! Nieuwe website scant de datingapp Tinder om ontrouwe partners op te sporen

Altijd al willen weten of jouw lief er een geheim Tinderprofiel op nahoudt? Met de nieuwe website Swipe Buster kan je het nu gemakkelijk ontdekken.

Slecht nieuws voor wie een geheim Tinderprofiel bezit: een nieuwe website zal ervoor zorgen dat jij door de mand valt. Voor amper 5 dollar per maand geeft Swipe Buster haar gebruikers te kennen wie de datingapp gebruikt. De site zal zelfs tonen wanneer de persoon het laatst aan het swipen was. Hoe werkt het? Swipe Buster doorzoekt de database van Tinder op naam, leeftijd, locatie en seksuele oriëntatie om jouw partner op online overspel te betrappen.

Privacy

De oprichter van Swipe Buster, die liever anoniem wil blijven, vertelt aan Vanity Fair dat de website zeker een middel kan zijn om ontrouw in relaties aan het licht te brengen: “Het viel mij op dat veel mensen niet weten waar de mensen waar ze van houden mee bezig zijn.”

Maar toch had hij een andere bedoeling: “De gegevens van gebruikers worden op datingsites te grabbel gegooid, vaak zonder dat zij zich daar bewust van zijn. Bedrijven informeren gebruikers onvoldoende.” Met zijn website wil de oprichter dus de online privacykwestie aankaarten. Tinder en overspel leek de gedroomde combinatie voor zijn missie.

Relatiestatus

Dit is misschien wel the end of Tinder as we know it. Maar heiligt het doel de middelen? Hoewel het grootste deel van de gebruikers van Tinder single is (of dat toch beweren in hun profiel), toonde een recente enquête van Global Web Index aan dat maar liefst 30% getrouwd is en minstens 12% een vaste relatie heeft. Als Swipe Buster echt werkt, zal het vast en zeker enkele rommelige break-ups veroorzaken.

Bron: Vanity Fair

Meer
Lees meer...