Left Right
scrollTop top

Ongelofelijk, dit is wat er gebeurt als je aluminium in een mierenhoop giet


Ongelofelijk, dit is wat er gebeurt als je aluminium in een mierenhoop giet

Heb jij je ooit afgevraagd hoe een mierenhoop er ondergronds uitziet? Wel, nu kan je het weten want een Amerikaanse man houdt zich bezig met het maken van ‘anthill sculptures’. Door vloeibare aluminium in de opening van het nest te gieten, maakt hij ongelofelijke sculpturen die de vorm van een mierennest prachtig weergeven.

Mieren, zeker de rode, heb je sowieso al eens vervloekt naar de diepste cirkel van de hel tijdens een picknick of natuurwandeling. De beestjes zijn verzot op menseneten en hun beten kunnen heel erg jeuken.

In het filmpje gaat het om rode vuurmieren, een soort die oorspronkelijk enkel in Zuid-Amerika voorkwam maar vandaag steeds verder oprukt in de Verenigde Staten.

De mieren kunnen heel erg pijnlijke beten achterlaten en vormen door hun verspreiding een bedreiging voor lokale ecosystemen. Hun opvallende nesten worden daarom verwijderd.

Een Amerikaanse man pakt het probleem op een kunstzinnige manier aan en giet vloeibare aluminium in de openingen van de nesten. Dan laat hij het eventjes rusten en vervolgens haalt hij een fascinerende sculptuur uit de grond. De kunstwerken maken duidelijk hoe ingenieus de vuurmieren hun nesten bouwen.

iStock

Bekijk hier hoe hij te werk gaat

Je kan de rest van zijn kunstwerken bekijken op zijn Facebookpagina.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…