Games ‘Overwatch’ en ‘Diablo’ zouden animatieseries krijgen op Netflix

Overwatch Diablo
Blizzard Entertainment

Netflix zou aan het werken zijn aan verschillende animatiereeksen gebaseerd op games. De geruchten over deze reeksen doen al een tijdje de ronde, maar nu zijn er opnieuw aanwijzingen dat de productie ervan bezig is.

Een Netflix-reeks over Overwatch of Diablo, veel fans van de games dromen er waarschijnlijk al langer van. En die droom lijkt steeds meer werkelijkheid te worden. Want door een paar regels op een LinkedIn-profiel komen we te weten dat er een aantal reeksen gepland staan.

LinkedIn

Op het LinkedIn-profiel van Nick van Dyk, het hoofd van Blizzard Studios, staat te lezen dat hij de Executive producer is van de reeks Diablo. Specifiek zou het gaan om de tv-adaptatie van de populaire game Diablo van Blizzard Entertainment. In de omschrijving staat verder ook te lezen dat het zal gaan om een reeks in Japanse animestijl, gemaakt voor Netflix. Volgens de boodschap op LinkedIn zou de reeks op dit moment in pre-productie zijn.

LinkedIn Nick van Dyk
LinkedIn Nick van Dyk

Iets lager staat nog wat interessants te lezen. Want er zou ook gewerkt worden aan een reeks rond Overwatch, opnieuw een populaire game van Blizzard Entertainment. Daarover staat op het LinkedIn-profiel wel maar heel weinig te lezen. “Samen met mijn creatieve partner heb ik een animatieserie ontwikkeld en verkocht op basis van Blizzard’s Overwatch-franchise”. We weten dus dat er ook van Overwatch een serie verkocht is, al is het niet helemaal duidelijk of deze ook te zien zal zijn op Netflix.

Call of Duty volgende?

Maar daar stopt het niet, want op het profiel van Nick van Dyk staat ook nog wat te lezen over mogelijke verfilmingen van Call of Duty. “Met mijn creatieve partner heb ik de ontwikkelingsstrategie voor de Call of Duty-film en het televisie-universum geschreven.”

De plannen voor een film of een reeks over de game Call of Duty liggen dus ook al klaar, al is er daar verder nog niets over geweten. Maar voor fans van games en animatieseries zitten er mooie tijden aan te komen.

Gesponsorde artikelen