Parfumgigant LVMH, eigenaar van Louis Vuitton, maakt gratis handgel voor Franse ziekenhuizen

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), een Frans bedrijf met merken zoals Dior en Givenchy, gaat speciaal voor de Franse overheid handontsmettingsmiddel maken. Die handgel wordt gratis ter beschikking gesteld aan alle ziekenhuizen in Parijs. Het bedrijf wil helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Veel mensen kopen ontsmettingsmiddel uit angst voor het coronavirus. Daardoor is er een risico op een tekort aan handgels en LVMH wil een handje helpen. Alle parfum- en cosmeticafabrieken van LVMH (Christian Dior, Guerlain en Givenchy) in Frankrijk zullen grote hoeveelheden handgel op basis van alcohol produceren vanaf vandaag.

De handgel zal gratis geleverd worden aan de Franse gezondheidsautoriteiten. Zo willen ze de mensen helpen zich te beschermen tegen het virus. LVMH zal zo lang als nodig de handgels blijven produceren.

Alcoholgel

Niet alle handgels zijn effectief tegen het coronavirus en het beste is nog steeds om je handen met zeep te wassen. Maar de handgels in kwestie kunnen wel een hulp zijn wanneer er bijvoorbeeld geen zeep beschikbaar is. De gel zal meer dan 60 procent alcohol bevatten.

Meer
Lees meer...