Netflix deelt trailer van ‘Bridgerton’-prequel over Queen Charlotte

In maart vorig jaar was er het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie Bridgerton. Een van de hoogtepunten van de serie was Queen Charlotte, de vrouw van koning George III vertolkt door Golda Rosheuvel. Netflix speelt hierop in met een Bridgerton-prequel over het verleden van Charlotte en de andere Bridgerton ladies.

Vanaf 4 mei is de Bridgerton-prequel te zien op Netflix. Die bestaat uit zes afleveringen. Queen Charlotte: A Bridgerton Story is een historische dramaserie van Rhimes die ook verantwoordelijk is voor de originele reeks.

Het verhaal

De nieuwe serie focust zich op het vroegere leven van Queen Charlotte. Door haar ogen volgen we in deze prequel de begindagen van haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet van een leien dakje loopt. Ook is de prequel het begin van de huidige sociale elite, de wereld van de personages uit Bridgerton.

Queen Charlotte.- Bron: Netflix

Naast het vroegere leven van Queen Charlotte krijgen we ook een jonge Lady Danbury en Violet Bridgerton te zien. Hoewel Lady Danbury en Violet Bridgerton fictieve personages zijn, heeft Charlotte dus echt bestaan. Ze leefde van 1744 tot 1818 en trouwde met de erfgenaam van de Engelse troon toen ze een tiener was. In de show schijnt ze zelf geen kinderen te hebben, maar in het echte leven had ze er vijftien. 

De cast

Omdat de prequel over de jongere versies van de bekende Bridgerton ladies gaat, krijgen we een grotendeels nieuwe cast. Andjoa Andoh (Lady Danbury) en Ruth Gemmell (Lady Bridgerton) maken een verschijning in de prequel. Actrice India Amarteifio speelt de jonge koningin Charlotte, die tegen haar wil is verloofd met de mysterieuze koning van Engeland.

India Amarteifio (Queen Charlotte) en Corey Mylchreest (Koning George III).- Bron: Dave Benett/Getty Images for dunhill)

Koning George III wordt vertolkt door Corey Mylchreest, terwijl Arsema Thomas klaar is om haar tv-debuut te maken als Agatha Danbury. Andere castleden in de prequel zijn Michelle Fairley (prinses Augusta), Sam Clemmett (Brimsley), Rob Maloney (Royal Doctor) en Cyril Nri (Lord Danbury).

Meer
Lees meer...