Priester die coronaproof mensen besproeit met waterpistool groeit uit tot meme

Priester waterpistool meme
Reddit – Tomdoerr88

Een priester uit het Amerikaanse Michigan is uitgegroeid tot een meme nadat hij een geweldige manier vond om mensen te zegenen in tijden van corona. Net zoals in ons land moeten mensen in de Verenigde Staten aan social distancing doen, dus iemand zegenen met wijwater is moeilijk geworden. Al heeft deze priester daar een hilarische oplossing voor gevonden.

Door de wereldwijde coronapandemie moeten we met z’n allen afstand houden. En dat is in sommige beroepen niet zo makkelijk. Dus moeten sommigen inventief zijn. Zoals deze priester die een geweldige manier vond om mensen te zegenen.

Priester met waterpistool

Blessing of the Easter Foods, April 11, 2020Adapting to the need for social distancing, St. Ambrose continued it's…

Geplaatst door St. Ambrose Parish op Zondag 12 april 2020

Tijdens deze pandemie halen heel wat mensen steun uit hun geloof. En die willen natuurlijk ook gezegend worden met heilig weiwater. Al is dat niet zo makkelijk te doen als je je wil houden aan de regels in verband met social distancing. Dus moest priester Tim Pelc uit Michigan inventief uit de hoek komen. Dus dacht hij bij zichzelf: “Hoe kan je water verspreiden over een afstand van meer dan anderhalve meter?”. Zo kwam hij bij een logische, maar ook hilarische oplossing: een waterpistool.

Hij contacteerde eerst z’n vriend die werkt als dokter om te vragen of het wel veilig was om dat te doen. “Hij zei: ‘Het is niet alleen veilig, het is ook leuk’ en hij is ook zelf gekomen met z’n kinderen”, zo laat priester Tim Pelc weten aan BuzzFeed. “Hij heeft me ook al het nodige beschermingsmateriaal gegeven. Het was zonnig en er kwam veel volk opdagen. We hebben een eeuwenoud gebruik kunnen doorzetten en de mensen leken het leuk te vinden.”

Meme

De foto’s werden gedeeld op Facebookpagina van de St. Ambrose Parish-kerk. En wonnen om logische redenen al snel aan aandacht. Want je ziet niet elke dag een priester in vol gewaad mensen besproeien met een waterpistool. Overal op sociale media werden de beelden verspreid en zelfs uit onverwachte hoek kwam er reactie. “Het had twee hits vanuit het Vaticaan”, zo laat de priester weten. “Dat verontrustte mij een beetje, maar ik heb nog niets gehoord.”

Voorlopig kan hij dus nog lachen met de reacties op de foto’s, dus lachen wij ook vrolijk mee. Op Reddit is er zo zelfs een heuse Photoshop-battle ontstaan. Dit zijn onze favorieten:

De priester in The Godfather:

Priester waterpistool meme
Reddit – Tomdoerr88

Maar hij duikt ook op in The Good, The Bad And The Ugly, voor de gelegenheid omgedoopt tot The Good, The Bad And The Holy Spirit:

Priester waterpistool meme
Reddit – Tomdoerr88

Maar hij doet ook mee in The Exorcist:

Priester The Exorcist
Reddit – random_usernames

Waarbij soms ook de paus moet komen helpen:

Priester Paus The Exorcist
Reddit – Bulletz4Dessert

Of wat dacht je van Star Wars?

Priester waterpistool star wars
Reddit – V_LochNessLobster_V

Maar ook bij de kruistochten is hij daar, gewapend met z’n waterpistool:

Waterpistool priester meme
Reddit – nyaaaaaan

Of om een brandje te blussen:

Priester waterpistool brand
Reddit – AnnoyedExile

Gesponsorde artikelen