Rapper Lil Marlo (27) doodgeschoten in Atlanta

De 27-jarige Amerikaanse rapper Rudolph Johnson, beter bekend als Lil Marlo, is doodgeschoten. Volgens de politie van Atlanta gaat het om een gerichte afrekening.

https://twitter.com/mymixtapez/status/1282204830094655489

Lil Marlo is zaterdagavond om 23.30 uur lokale tijd dood teruggevonden. De politie van Atlanta vond zijn lichaam achter het stuur in een autowrak op de Interstate 285 in Atlanta in de Verenigde Staten. Ze gaan ervan uit dat het ging om een gerichte schietpartij. “Op dit moment geloven de onderzoekers dat het slachtoffer het beoogde doelwit was van een schietpartij. Ze zoeken momenteel de precieze omstandigheden van de schietpartij uit”, valt er te lezen in een statement via TMZ.

Marlo groeide op in Atlanta in de beruchte wijk Bowen Homes. Hij begon met rappen om te ontsnappen aan zijn leven daar. Volgens Jacoby Hudson, een advocaat en oude vriend van Marlo, bleef hij echter zijn oude vrienden opzoeken. “Het is hartverscheurend, want ik vertelde Rudy dat het zo zou eindigen als hij de mensen in zijn omgeving niet zou veranderen. Hij liet zich niet redden door de muziek. Hij wilde nog steeds in de buurt zijn. Hij gaf om mensen en hij zorgde voor mensen. Hij hield van te veel mensen en zijn loyaliteit heeft waarschijnlijk tot zijn dood geleid”, zegt hij in Variety. Marlo laat twee zonen achter, R.J. and Marlo Jr.

Quality Control Music

Lil Marlo tekende in 2017 een contract bij het platenlabel Quality Control Music (QC), dat ook onder andere Migos, Lil Yachty en Lil Baby onder contract heeft. Op Instagram omschrijven zij de rapper als “Een groot talent dat nergens schrik van had”.

Met zijn jeugdvriend Lil Baby bracht hij in 2017 het album ‘2 the Hard Way’ uit, gevolgd door een soloalbum ‘The Wire’. In februari kwam zijn nieuwste en meest bekende album ‘1st & 3rd’ uit waarvan de gelijknamige single, met Lil Baby en Future, een hit werd. De dood van Lil Marlo betekent een zoveelste slachtoffer in de door geweld geteisterde stad Atlanta.

https://www.instagram.com/p/CCjlJPCjMmg/

Beluister de bekendste hit van Lil Marlo

Meer
Lees meer...