Left Right
scrollTop top

Deze schattige oma livestreamt haar heerlijke pastaworkshops recht vanuit Italië!


Nonna Live
© Nonna Live

Nu we allemaal thuis opgesloten zitten, hebben we tijd op overschot. Dat is dus de perfecte gelegenheid om eens lekker te koken. En dat is ook precies wat velen tijdens de lockdown doen. Sommigen zijn aan het bakken geslagen, terwijl anderen hun ware keukenprins(es) naar bovenhalen.

Als je je kookskills naar een hoger niveau wilt brengen, bestaan er altijd verschillende workshops. Maar door de huidige coronacrisis is dit natuurlijk niet meer mogelijk. Of toch wel! Want dankzij virtuele kooklessen kan je gewoon heerlijke pasta’s vanaf nul leren maken. En deze worden bovendien gegeven door een echte Italiaanse oma!

Nonna Live

Loopt het water je al in de mond wanneer je nog maar denkt aan een heerlijk verse Italiaanse pasta? Jammer genoeg moeten we nog even wachten om in Italië de prachtige sfeer op te snuiven. Maar met Nonna Live kan je wel genieten van handgemaakte pasta. Door een virtuele kooksessie met een echte Italiaanse nonna (oma) kan je gewoon Italië naar je keuken brengen!

Nonna Nerina is één van de nonna’s die zo een workshop geeft. Deze 84-jarige nonna woont in hartje Rome. Samen met haar nipote (kleindochter) Chiara organiseren ze normaal een Airbnb-ervaring waarbij ze mensen leren hoe ze pasta met de hand én met heel veel liefde moeten maken.

Maar omdat de huidige coronacrisis haar ervan weerhoudt om gasten te ontvangen, hebben nonna en haar nipote een manier bedacht om die lekkere pastaliefde toch te blijven verspreiden. Tijdens een exclusieve twee uur durende virtuele kookles beleef je een geweldige ervaring. Het dynamische duo zal je volledig doorheen hun traditioneel familierecept begeleiden.

Nonna’s kookervaringen worden enkel in het weekend gelivestreamd en kosten 60 dollar (ongeveer 55 euro). Maar ook haar kleindochter of andere nonna’s maken heerlijke authentieke pastagerechten zoals ravioli, lasagne, gnocchi en zoveel meer online voor je klaar.

Waan je even in Italië met deze prachtige video over nonna Nerina:

Pasta Grannies

Pasta Grannies is een ander leuk initiatief van Vicky Bennison. Zij zoekt en filmt echte Italiaanse oma’s die heerlijke, traditionele en handgemaakte pasta’s maken. Maar soms staan ook soepen, brood, dolci (desserts), rijstschotels en andere gerechten op het menu, afhankelijk van wat de nonna’s willen maken. Elke video toont een andere oma en een ander recept. Zo wil Bennison de vaardigheden en smakelijke tradities bewaren. De video’s zijn bovendien allemaal gratis te bekijken!

Al deze lekkere recepten zijn te vinden op de website of via YouTube.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539