Studio 100 maakt opvolger van spektakel ’40-45′ bekend!

Studio 100 maakt opvolger van spektakel ’40-45′ bekend!

Goed nieuws voor Studio 100-fans: na ’14-18′ en ’40-45′ is er nog een spektakel op komst! Deze keer volgen we niet het verloop van een oorlog, maar van één man: koning Boudewijn. De spektakelmusicals van Studio 100 brengen grote massa’s volk op de been, al is er soms een technisch defectje.

Tot eind dit jaar kan je nog naar 45-45 gaan kijken: de opvolger van 14-18. Beide musicals trekken duizenden kijkers die naar het Studio 100 pop-up Theater in Puurs gaan om daar ‘een spektakel’ te gaan bekijken. Zo veel succes, dat kan enkel in een vervolg resulteren en inderdaad. Nog voor 40-45 aan zijn einde komt, weten we al wat er volgend jaar op de planning staat.

Studio 100 moest onlangs onverwacht afscheid nemen van ‘prinses Roos’.

Boudewijn

Boudewijn zal de nieuwe productie van Studio 100 gaan heten en uiteraard zal die het leven van onze voormalige koning Boudewijn volgen. Ze zijn er bij Studio 100 van overtuigd dat ze een manier hebben gevonden om het verhaal van de vorst te vertellen op een manier die boeiend is voor iedereen. Het zal ‘m uiteraard niet alleen over Boudewijn zelf gaan, maar ook over zijn volk én over België.

Studio 100 werd jarenlang opgelicht door de eigen boekhouder.

Koning Boudewijn was koning der Belgen van 1951 tot 1994, toen hij overleed in zijn vakantieverblijf in Motril, Spanje. Het koningspaar was kinderloos en dus volgde koning Albert II, zijn broer, Boudewijn op. Het koningspaar Boudewijn en Fabiola stond bekend omdat ze zeer gelovig waren. Dat leidde tot behoorlijk wat oproer in 1990, toen hij op basis van morele gronden, de abortuswet weigerde te ondertekenen. Hij werd toen 36 uur uit zijn functie ontheven en toenmalig premier Wilfried Martens ondertekende de wet.

Frank Van Laecke

Wanneer de premère van Boudewijn zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Wat we wel al weten is dat Frank Van Laecke, zo’n beetje de godfather van de Vlaamse musical en ook bezieler van 14-18 en 40-45, zich over het project zal ontfermen.

Gesponsorde artikelen