Temper je enthousiasme over de Apple Card, want die mag niet in je portefeuille

Apple Card
GettyImages

De fysieke versie van de Apple Card komt deze week naar de Verenigde Staten. Ook hier zijn Apple-aficionados met hun vingers aan het drummen tot ie naar België komt. Da’s nog niet het geval, maar da’s misschien ook niet zo erg, de eerste versie wordt namelijk beter niet in je portefeuille bewaard.

De Apple Titanium-kaart, de fysieke versie van Apple Card, valt vandaag bij veel Amerikanen in de bus. Die kaart moet het makkelijker maken om de overstap van een virtuele euro’s naar betalen met je smartphone iets makkelijker te maken. Hoe meer klanten met zo’n kaart betalen, hoe meer winkels zullen overschakelen op de digitale versie, zonder kaartlezer. Da’s de redenering van Apple alvast.

Enkel in de VS

In België kan je de Apple Card nog niet krijgen, eigenlijk gaat het nu dus om een eerste uitgebreide testcase. De uitrol in de VS zal ongetwijfeld nog in wat beginnersfoutjes en bugs resulteren. Maar één van die kleine ongemakkelijkheden is nu al duidelijk geworden: je steekt de Apple Card best niet in je portefeuille.

Jammer: we weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij steken onze betaalkaarten al eens in onze portefeuille. Goed nieuws: het gaat niet om élke portefeuille, enkel om lederen. Maar het zijn wel raadgevingen die rechtstreeks van Apple komen: we sommen de vreemdste even op.

  • “Sommige stoffen, zoals leer en jeans, kunnen permanente verkleuring veroorzaken die niet afgewassen kan worden.
  • Plaats je kaart op een plaats in je portefeuille waar ie geen andere kaarten aanraakt. Anders zou je kaart bekrast kunnen raken.
  • Steek je Apple Card niet in een zakje of tas waar ook los kleingeld, sleutels of andere schurende objecten inzitten.
  • Leg je Apple Card in een zakje, tasje of portefeuille die gemaakt is van zachte materialen.

Voordelen van de Apple Card

Het klinkt dus alsof ze bij Apple een heel, heel, heel gevoelige bankkaart hebben gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat de Apple Card geen voordelen heeft.

Het belangrijkste voordeel is dat je Wallet overzichtelijk wordt: je kan er precies mee zien waar je betaald hebt. Geen cryptische omschrijvingen meer, maar gewoon je lokale supermarkt met naam en toenaam en het bedrag. Die aankopen worden ook in Wallet per categorie gesorteerd.

Daarnaast kan je ook wat geld terugverdienen: Apple geeft je op het einde van de dag twee procent van je uitgaven terug. Of ook die feature de Belgische markt haalt, betwijfelen we. Een goede reden om alvast met Apple Card aan de slag te gaan, is het wel.

Gesponsorde artikelen